StoryEditorOCM
Ostaloobjavljen javni poziv

Za kulturne projekte Grad Šibenik dijeli milijun i 250 tisuća kuna; Evo koliko novca može najviše dobiti vaša udruga

Piše Šibenski.hr
15. listopada 2022. - 08:20

Grad Šibenik raspisao je Javni poziv za predlaganje  programa javnih potreba u kulturi Grada Šibenika za 2023. godinu, a prijave će se zaprimati isključivo posredstvom novog online sustava, koji je implementiran i prvi put korišten pri javnom pozivu iz veljače ove godine.

Planirana vrijednost Javnog poziva procijenjena je na 1.250.000 kuna. Od toga je za programe/projekte udruga u kulturi predviđeno 650.000 kuna, dok je za programe Šibenskog kulturnog ljeta predviđeno 600.000 kuna.

Sredstva su namijenjena provedbi isključivo KULTURNIH programa/projekata udruga iz sljedećih kulturnih djelatnosti: kulturne akcije i manifestacije, zaštita kulturne baštine, kulturno-umjetnički amaterizam, vizualna umjetnost, arhivska i izdavačka djelatnost, književne manifestacije, likovna umjetnost, glazbena umjetnost, kazališno-scenska i plesna umjetnost, programi koji potiču kulturu mladih i alternativnu kulturu i međunarodna kulturna suradnja.

Najniži iznos sredstava za financiranje programa/projekata udruga je 3.000 kuna, a najviši iznos sredstava je 240.000 kuna.

Javni poziv za podnošenje prijava bit će otvoren od 14. listopada do 30. studenog 2022. godine.

Zbog specifičnosti ovog natječaja, odnosno objave u tekućoj godini, a za projekte/programe koji će udruge provoditi u sljedećoj te činjenice da dio udruga koje su potpisale ugovore o financiranju temeljem prošlog natječaja još provode programe/projekte u 2022. i nisu u mogućnosti podnijeti adekvatne programske i financijske izvještaje, Upravni odjel za društvene djelatnosti će provesti edukaciju za korištenje online sustava s novim implementiranim značajkama za rješavanje ove problematike.

Edukacija za članove i ovlaštene osobe udruga u kulturi koje su potencijalni prijavitelji, održat će se u utorak, 18. listopada 2022. godine s početkom u 11:30 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Jurja Šižgorića Šibenik.

30. svibanj 2023 16:14