StoryEditorOCM
OstaloSJAJNO PRIZNANJE

Vodička Penelopa u utrci za najbolju amatersku predstavu: ‘Ponosni smo i sretni. Predstavljamo županiju i gledamo se u finalu!‘

Piše K.R.
5. svibnja 2022. - 16:13

Dramska amaterska družina Vodice pod vodstvom profesora Zdravka Todorovića već godinama privlači pozornost svojim radom i izvedbama, a o uspjesima njihovih predstava govore i nastupi na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Ni ovogodišnje, 62 izdanje godišnje smotre najboljih kazališnih amatera i kazališnih skupina u Hrvatskoj, neće proći bez Vodičana. U završnicu festivala, koji će se, kako je poznato, održati u Vodicama dva zadnja vikenda u svibnju, plasirali su se svojom najnovijom predstavom "Penelopa ili Tko to tka", nadahnutom životom i stvaralaštvom Vesne Parun.

Dobru vijesti priopćili su ovih dana i na svojoj Facebook stranci.

- Sinoć nas je na reprizi predstave gledala Bruna Bebić, selektorica Hrvatskog sabora kulture, glumica i profesorica splitske Akademije dramskih umjetnosti, te je odlučila kako će Šibensko-kninsku županiju na nacionalnom festivalu predstavljati naša predstava. Njen komentar bio je kako joj je drago što smo se usudili i napravili izvrsnu, profesionalnu predstavu! Pohvalila je cijeli tim i uputila neke korisne sugestije za nadolazeće natjecanje. Ponosni smo i sretni!! Gledamo se u finalu - poručili su vodički kazališni amateri.

"Penelopa ili Tko to tka" zapravo je monodrama u kojoj glumi Anđela Fržop. Redatelj predstave i scenograf je Zdravko Todorović, a autor glazbe splitski skladatelj Miki Nopling. Kostim potpisuje dizajner Robert Sever, dok se za koreografiju pobrinula Katarina Kazija, a Mario Petrović za svjetlo i ton.

25. travanj 2024 08:01