StoryEditorOCM
OstaloKOD GRADONAČELNIKA

Vodička glazba osvojila zlatnu medalju na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara: ‘Sada je red i za uspjeh na međunarodnoj sceni‘

Piše Šibenski.hr
4. studenog 2022. - 17:12

Gradonačelnik Vodica Ante Cukrov primio je predstavnike Vodičke glazbe kako bi im čestitao na uspjehu koji su ostvarili na 35. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji je održan u rujnu u Đurđevcu.

Na ovom Susretu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Vodička glazba s dirigentom Sinišom Hrgom osvojila je zlatnu plaketu s najviše bodova 92.63 od 12 najuspješnijih puhačkih orkestara iz devet hrvatskih županija s više od 420 glazbenika.

- Sad samo treba nastaviti raditi kako smo do sada radili i daljnji uspjesi pa čak i na međunarodnim razinama neće izostati - rekli su predstavnici Vodičke glazbe.

Gradonačelnik Vodica Ante Cukrov osvrnuo se na prošlost Vodičke glazbe, osobito na dane kada je daleke 1978. kao njihov član osvojio drugo mjesto na velikom natjecanju.

- Ovo je najveći uspjeh Vodičke glazbe i nadam se da će nastaviti s podizanjem kvalitete, a njihova glazbena škola doći do stabilnog financiranja od strane Ministarstva kako bi im budućnost bila osigurana. Moram podsjetiti da je naša glazba najstarija kulturna institucija u Vodicama koja je svoj put započela 1926. godine, a prvi svoj javni nastup imali su u ožujku 1928. Od tada pa do danas u kontinuitetu postoje i djeluju - rekao je gradonačelnik Cukrov.

Pored zahvalnice uručio im je poklon hornu (rog) u ime Grada i Gradskog vijeća Vodica.

26. travanj 2024 10:08