StoryEditorOCM
Ostalonajviše 48 gledatelja

Večeras počinje novi glazbeni program šibenskog teatra: ‘KA stranu grada‘ otvaraju Eni Jurišić i Vjeko Ključarić

Piše Marija Lončar
14. prosinca 2020. - 21:48

Šibenske tvrđave, dok je sve još bilo normalno, imale su B stranu, program koji je funkcionirao kao svojevrsna klupska scena, alternativa događanjima na velikoj ljetnoj pozornici.

Sada Hrvatsko narodno kazalište, usred korone i najžešćih epidemioloških mjera, gradu nudi svoju, kazališnu inačicu glazbenog programa pod nazivom "KA strana grada".

Prvi koncert u sklopu tog programa održat će se večeras, 15. prosinca, u 20 sati, a nastupit će Eni Jurišić i Vjeko Ključarić. Mladi pjevači široj javnosti postali su poznati zahvaljujući nastupu u showu "The Voice", a sudjelovali su i u popularnoj HRT-ovoj emisiji "A strana".

– Oboje glazbenika poznato je po maestralnim vokalnim izvedbama i energičnom scenskom nastupu, a za šibensku publiku pripremaju presjek najvećih domaćih pop klasika, božićne uspješnice, kao i posvete velikanima Arsenu Dediću, Oliveru Dragojeviću i Rajku Dujmiću – istaknuo je Tonko Tolić iz šibenskog HNK.

Iz teatra također podsjećaju kako u publici može sjediti najviše 48 gledatelja, a s obzirom na to da je u ovoj sezoni ukinuta pretplata, zbog nemogućnosti njezina normalnog organiziranja, prošlogodišnji pretplatnici imaju 20 posto popusta za ulaznice na ovaj koncert. Iz kazališta poručuju kako je to nagrada za vjernost, a jednak popust imaju još i umirovljenici, invalidi i studenti.

18. travanj 2024 15:28