StoryEditorOCM
OstaloNEDJELJA NA MDF-U

Večeras na ljetnoj pozornici HRT-ov dječji zbor, u đardinu sajam dječje knjige; što god izaberete, nećete pogriješiti

Piše ŠIBENSKI.HR
2. srpnja 2023. - 15:16

Vrijeme je za neke nove dječje radosti na 63. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, a nedjelja 2. srpnja bit će u znaku HRT-ovog dječjeg zbora koji se vraća u javnost nakon 40 godina pauze i Sajma dječje knjige Monte Librić koji će se u Šibeniku, na Festivalu, održati četvrti put pod nazivom Sajam dječje knjige Librić u Perivoju.

Dječji zbor večeras se može poslušati na ljetnoj pozornici od 21 sat, a Librić počinje u 19:15 sati te se može razgledati svaki dan do kraja 63. MDF-a u subotu, 8. srpnja. Radno vrijeme sajam je od 9 do 13 te od 17 do 21 sat i za to vrijeme ponovno nudi pregršt književnih naslova za djecu (a i odrasle) i popratni program Čiriba Čiribook koji u Šibenik dovodi brojne autore i autorice knjiga, slikovnica i ostalog za djecu. Čarolija za čitanje pod vodstom Librić čarobnice počinje već večeras, nastavlja se svaki idući dan, tj večer, a samo neki od gostiju su Manuela Vladić – Maštruoko, Ana Salopek ili Jasen Boko.

Svakako će biti zanimljivo baš kao i u Hrvatskom narodnom kazalištu ili na Poljani. Što god izabrali za ovu nedjelju ne možete pogriješiti ni penjanjem do Gorice na filmsku večer. Ulaznice potražite na web stranici HNK u Šibeniku, a cijeli program u nastavku. 

Nedjelja, 02. srpnja na 63. MDF-u u slučaju da kiše ne bude:

18:00 h, Trg kralja Držislava

FACEPAINTING

Prateći program

IZVOĐAČ: Nina Šalov, Zagreb

TRAJANJE: Svaki dan od 18:00 do 21:00

UZRAST: za sve uzraste

18:30 – 21.30h, Trg Ivana Gorana Kovačića

TOMBS CREATIUS

Program trgova i ulica

XICS DEL XURRAC -16 DRVENIH IGARA

Zasučite rukave i pridružite se izgradnji prekrasnih drvenih tornjeva inspiriranih katalonskom tradicijom ‘Castellsa‘ ili ljudskih tornjeva. Tombs Creatius stvara zamršene drvene interaktivne igre i instalacije koje su zabavne za cijelu obitelj.

PUCK CINEMA CARAVAN

Igraonica je plod suradnje između Tonija Tomasa, kreatora filma Tombs Creatius i Carlesa Porta, umjetnika, grafičkog dizajnera i redatelja animiranog filma. Puck je karavana pretvorena u malo kino u kojem se prikazuje uzbudljiva kolekcija kratkih autorskih animiranih filmova.

19:00h, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

PJEVA MI SE PJESMA: ORKESTRA POKOLOKA

Dramski program

IZVOĐAČ: Teatar Poco Loco, Zagreb

TRAJANJE: 45 minuta

UZRAST: 2+

19:15h Perivoj Roberta Visianija

4. Sajam dječje knjige Librić u Perivoju

otvorenje

20:00h, Trg Poljana, Šibenik,

ULIČNI MODNI DEFILE – Cirk Pozor

Program trgova i ulica

Predstava

Po glamuroznoj modnoj pisti za ovu priliku improviziranoj u samom centru Šibenika, najnoviju kolekciju proljeće ljeto jesen zima svima nose i pronose ništa manje glamurozni modeli.20h, Trg Poljana

21:00h, Trg Republike Hrvatske

KONCERT ZAGREB PJEVA ŠIBENIKU

Glazba

IZVOĐAČ: Dječji zbor Hrvatske radio televizije

Nakon četiri desetljeća Dječji zbor Hrvatske radiotelevizije je opet na sceni. Prvi samostalni koncert održati će u Šibeniku na festivalskoj ljetnoj pozornici. Na repertoaru će se naći brojni

poznati dječji klasici domaćih i stranih autora. Više od 50-tak članova ovog zbora uz instrumentalnu pratnju ispuniti će večer glazbom, pjesmom i plesom.

TRAJANJE: 60 minuta

UZRAST: 3+

21:15h, Gorica -Ulica don Krste Stošića

MOJ DIDA JE PAO S MARSA

Filmski program

REDATELJ: Dražen Žarković, Marina Andree Škop

ŽANR: fantastični, avanturistički

GODINA: 2019.

28. travanj 2024 16:32