StoryEditorOCM
OstaloDomjenak šibenskih kulturnjaka

Uz blagdansku zakusku i kultura se lakše probavlja

28. prosinca 2017. - 15:10

Kraj godine šibenski kulturnjaci već tradicionalno obilježe prigodnim domjenkom, a ove godine domaćin je bilo Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku.

U foajeu kazališta okupili su se tako djelatnici Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić", Tvrđave kulture Šibenik, Državnog arhiva Šibenik, muzealci, konzervatori, kazalištarci, predstavnici Kola, Šibenske narodne glazbe i još pokoje kulturne ustanove. Rame uz rame - ravnatelji i zaposlenici.

Uz prigodno slovo kulturnjacima su se obratili domaćica domjenka ravanteljica HNK-a Maja Trlaja i zamjenik gradonačelnika  gradonačelnika Paško Rakić. Zaključili su kako je godina na izmaku u kulturi bila uspješna i raznolika. Bila bi i bolja, kazali su, da je bilo više novca, pa je sve ostvareno ujedno i najviše što se moglo! Jer, želje su jedno, a mogućnosti drugo. Sve dobre kritike, dodala je Trlaja, dobro su došao vjetar u leđa svim kulturnim ustanovama, a one loše također su dobrodošle, jer potiču na preispitivanje vlastitog rada i moguće poboljšanje.

Kako nije red da govorancije u ovim prigodana dugo traju, to su na umu imali i Rakić i Trlaja. Zaželjeli su svima ugodne blagdane i sretnu novu 2018. godinu i pozvali ih da priđu stolu i omrste brk, a na trpezi su im bile ponuđene pašteta od bakalara, lignje, salta od hobotnice, sir....

26. travanj 2024 22:17