StoryEditorOCM
OstaloFESTIVAL PUTNIKA

Utrka za najbolji putopis, fotografiju, film...: jedinstvena šibenska manifestacija održat će se u lipnju, raspisan natječaj za dodjelu nagrada

Piše Marija Lončar
21. travnja 2021. - 18:26

Hrvatski festival putnika, jedinstvena petodnevna manifestacija posvećena zaljubljenicima u putovanja koju je pokrenuo šibenski "putoholičar" Nikola Baraka i njegov Hrvatski klub putnika, ove godine obilježit će svoje 10 izdanje.

Festival koji je u svibnju u Šibeniku okupljao najpoznatije hrvatske putnike, ali i mnoga svjetska imena, već je lani zbog korone morao skratiti program te promijeniti vrijeme održavanja, pa se iz svibnja "preselio" u rujan i trajao je svega dva dana.

I ove godine organizatori se suočavaju s neizvjesnosti zbog pandemije te program još nije spreman za predstavljanje javnosti, ali je planirano da se jubilarni, 10. Hrvatski festival putnika održi u lipnju.

Da se od festivala ne želi odustati ni u ovim vremenima, nesklonim putovanjima i putnicima, govori i nedavno raspisan natječaj za dodjelu Nagrade "Dijana Klarić".

Rok za prijavu najbolje napisanog putopisa, snimljene fotografije, putopisnog filma, projekta ili putnika godine traje do 10. svibnja. Pobjednici u svim tim kategorijama bit će proglašeni u sklopu Festivala te će im biti uručena nagrada koja se sastoji od drvene skulpture u obliku spirale. Podsjetnik je to na mladu šibensku putnicu i fotografkinju Dijanu Klarić (1986. – 2013.), čiji su život i rad bili vezani uz putovanja i umjetnost, a nagradu s njezinim imenom pokrenuli su Hrvatski klub putnika i njezina obitelj u želji da i druge potaknu na putovanja i upoznavanje drugih sredina i kultura.

Iz Hrvatskog kluba putnika poručuju kako će finalisti Nagrade "Dijana Klarić" u svim kategorijama biti izabrani do 20. svibnja, a do početka Festivala i predstavljeni na Facebookovoj stranici "Nagrada Dijana Klarić".

image
Pobjednici prošlogodišnjeg natječaja i sudionici Hrvatskog festivala putnika
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
16. travanj 2024 21:51