StoryEditorOCM
Ostaloart kino arsen

Uronite u intimni svijet Davida Bowieja: projekcija filma o glazbenom geniju uz koktele ‘Sturdust‘

Piše Šibenski.hr
14. listopada 2022. - 19:05

Ove subote (15. listopada) u Art kinu Arsen možete uroniti u intimni svijet jednog od najvećih umjetničkih genija modernog doba - Davida Bowieja!

Film Moonage Daydream režirao je jedan od vodećih dokumentarističkih redatelja današnjice Brett Morgen, a na veliko platno obožavateljima lika i djela britanskog glazbenika donosi kolaž još neviđenih osobnih arhivskih snimki, zapisa s koncerata ali i razne kolekcije poezije i ostalih oblika umjetnosti. Sve to praćeno je naracijom samog pjevača, kroz audiosnimke stihova, filozofskih razmišljanja i ironičnih dosjetki.

image
Ralph Gatti/Afp

Priču o "čovjeku koji je pao na zemlju" kritičari su već proglasili filmskom glazbenom odisejom koja se događa jednom u životu, a u Arsenu su se potrudili da u njoj gledatelji uživaju u potpunosti. Tako prije projekcije posjetitelji mogu uživati u Bowievoj glazbi uz Stardust koktel, a očekuje ih i malo iznenađenje.

Projekcija započinje od 20 sati, a prije filma o životu glazbene ikone publika ima priliku pogledati dobitnika Srca Sarajeva za najbolji dokumentarni film, Muzej revolucije Srđana Keče.

 

03. lipanj 2023 23:20