StoryEditorOCM
Ostalodjeluje već 63 godine

U subotu u šibenskom kazalištu audicija čuvenog dječjeg zbora: 'Zdravo maleni' okuplja nove članove

Piše P.M.
25. rujna 2019. - 11:18

U foajeu Šibenskog kazališta ove će se subote, 28. rujna održati audicija za nove članove čuvenog dječjeg zbora "Zdravo maleni“. Voditeljica zbora, profesorica Tea Slavica ispitivat će glasovne mogućnosti mladih pjevača, potencijalnih članova "Malenih“.

- Prijave za audiciju otvorene su do petka. Prijavnicu je moguće ispuniti u uredu marketinga Kazališta u razdoblju od 9 do 13 sati ili na našoj internetskoj stranici. Također, djeca se mogu prijaviti i putem e-maila kazalistepropaganda@hotmail.com – obavijestili su iz Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, uz napomenu da će se audicija održati u 10 sati ujutro.

Podsjetimo, dječji zbor "Zdravo maleni“ traje već 63 godine, otkad ga je osnovala profesorica glazbe i dugogodišnja voditeljica Zlata Bašić.

Zbor djeluje kao dio Šibenskoga kazališta, a jedan je od prepoznatljivih simbola Međunarodnoga dječjeg festivala. Sa zborom "Zdravo maleni" su tijekom više od šest desetljeća rada surađivali brojni poznati glazbenici, među kojima Arsen Dedić i Alfi Kabiljo, autor pjesme "Zdravo maleni“, himne MDF-a.

Zbor, koji okuplja osnovnoškolce, posljednje dvije godine vodi mlada profesorica Tea Slavica, koja je naslijedila dugogodišnju voditeljicu, profesoricu glazbene kulture Zrinku Mikuličin.

19. travanj 2024 13:30