StoryEditorOCM
OstaloPovodom godišnjice smrti

U subotu u šibenskom HNK gostuje Boris Svrtan s monodramom Moj slučaj koja je posvećena životu i djelu Vlade Gotovca

Piše Šibenski.hr
4. prosinca 2020. - 16:45
Boris Svrtan u Hrvatskom narodnom kazalistu Sibenik nakon premijere Krležine Lede koju je Svrtan režirao za šibenski teatar  Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix


Monodrama Borisa Svrtana "Moj slučaj" posvećena životu i djelu Vlade Gotovca bit izvedena u subotu, 5. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku povodom 20 obljetnice smrti velikog hrvatskog političara, intelektualca i pjesnika.

Početak predstave je u 20 sati, a u gledalištu može biti svega 48 gledatelja. Tako je naime određeno propisanim epidemiološkim mjerama, pa iz šibenskog teatra pozivaju sve da se jave na blagajni i kupe svoju kartu od 10 do 12 sati ili sat vremena prije početka predstave. Ulaznice će biti dostupne i na www.mojekarte.hr

-Predstava "Moj slučaj" obuhvaća zgode odrastanja Vlade Gotovca, pune sjetnog humora, njegovu cjeloživotnu borbu za raznolikost nasuprot ograničavanju i ujednačavanju u svim sferama života, monstruozno nepravedni montirani proces, apsurdan pakao jugoslavenskih kazamata i, konačno, beskompromisnu analizu naše suvremenosti, koja duhovitim i iskrenim pogledom skromnog promatrača Vlade Gotovca, dobiva sasvim novu dimenziju.

U trenutku kad drastično i zabrinjavajuće nedostaje duha u našoj javnosti i politici koja je beznadno ukopana u lijeve i desne rovove, ovo živo sjećanje na Vladu Gotovca može biti poziv na elementarnu moralnost, na ljudsku odgovornost, na uljuđenost, zagubljenu plemenitost i hrabrost koja se potvrđuje u svakodnevnoj ljubavi prema bližnjima i daljnjima, prema potrebitima i onim posve nepotrebnima. Samo čovjek koji je doista iskusio sav cinizam svijeta na svojim plećima, može nam otvoriti oči, naučiti nas ponovno skromnosti i ohrabriti nas u činjenju Dobra - kazao je Boris Svrtan.
.
Predstava je nastala prema izboru Čede Price, dramatizirao ju je režirao i glumi: Boris Svrtan, glasovi kćeri i žandara: Petra Svrtan i Ivan Čulić, a asistentica redatelja bila je: Nina Erak-Svrtan.

25. ožujak 2023 00:10