StoryEditorOCM
OstaloDan šibenskog kazlišta

U nedjelju slavi 147. rođendan, a na meniju samo "Gaćice"

28. siječnja 2017. - 12:42


 
 
Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku ove će nedjelje  skromno obilježiti svoj 147. rođendan. Naime, 29. siječnja davne 1870. godine na daskama šibenskog teatra odigrana je prva kazališna predstava, pa se taj datum već niz godina obilježava kao Dan šibenskog kazališta.  U nedjelju u 20 sati tako će biti ponovo odigrana predstava  „Gaćice“  u režiji Nine Kleflin i produkciji HNK u Šibeniku.

To će biti jedini program kojim će kazalište proslaviti svoj dan, a iz uprave poručuju kako zbog gripe, koja je očito nije mimoišla ni hrvatsko glumište, nisu mogli  složiti višednevni program  kako su to običavali prethodnih godina. Na neki način, to će biti ispravljeno u veljači kada šibensku publiku očekuju čak četiri gostovanja.

Već u četvrtak, 2. veljače stiže zagrebačka Komedija s predstavom Mate Matušića „Bljesak zlatnog zuba“ u režiji Zorana Mužića.

U ponedjeljak, 13. veljače Teatar Exit predstavit će svoje „Disco svinje“, a 16. i 17. veljače Teatar ITD i Kufer izvest će „Potop“ Mirana Kurspahića.

U utorak, 28. veljače zagrebački ZKM gostuje s komadom „#radninaslovantigona“ redateljice Renate Carole Gatice.
Sve predstave počinju u 20 sati.
 


 
 
 

26. travanj 2024 04:29