StoryEditorOCM
OstaloKinoklub Šibenik

U coctail baru "Barcode" danas će se održati šibenska premijera hrvatskog filma "Aleksi" redateljice Barbare Vekarić: za kraj godine kinoljupcima film iznenađenja i tulum

13. prosinca 2018. - 09:42

Kinoklub Šibenik svojoj vjernoj publici i svim sugrađanima do kraja godine priprema još dvije filmske projekcije. Skupina mladih Šibenčana na čelu s predsjednikom Nikicom Šupom na četirima gradskim lokacijama koje čine točke imaginarnog Kino Kvadrata i jedinog kina u gradskoj jezgri, odnosno jedinog art kina u cijelom Šibeniku, posljednjih mjeseci nudila je raznovrstan filmski meni, pa ni za kraj godine ne žele razočarati šibenske ljubitelje filmske umjetnosti.

U coctail baru "Barcode" danas će se održati šibenska premijera hrvatskog filma "Aleksi" redateljice Barbare Vekarić, kojim je otvoren ovogodišnji pulski filmski festival. Na istoj lokaciji, osam dana kasnije, održat će se posljednja ovogodišnja kino predstava. U Kinoklubu Šibenik nisu htjeli otkriti o kojem je filmu riječ, ali svim posjetiteljima jamče dobru zabavu, jer nakon filma uslijedit će božićni tulum.

- Nešto novo u programu Kinokluba je ova naša božićna projekcija – film na neviđeno. Naslov filma ne smijemo reći, ali jedno možemo – riječ je o filmu tema kojeg su prigodni – Božić i Nova godina. Nakon projekcije, članovi kluba družit će se s putnicima namjernicima uz ugodne filmske i druge razgovore. Nešto malo ćemo se i počastiti, a ulaz je besplatan i svi su dobrodošli – poručuje Šupe.

- U 2019. godini počinjemo s provedbom inicijative 50:50 do 2020. godine. Spomenuta inicijativa je potpisana na festivalima u Cannesu i Sarajevu te smo joj se rado pridružili. Riječ je o promoviranju jednake zastupljenosti žena i muškaraca u filmskoj industriji, budući da brojke sada govore o podzastupljenosti žena. Također, u novoj godini želimo da se i naše art kino uključi u program "Budi zelen - Go Green". Inicijativa je to, ili bolje rečeno, filozofija poslovanja pri kojoj svaka naša projekcija i projekt moraju imati što manji negativan utjecaj na okoliš - rekao je Šupe.

19. travanj 2024 14:58