StoryEditorOCM
OstaloNovosti iz MDF-a

U četvrtak u 10 sati počinju online upisi u radionice, a samo dan nakon počinje i prodaja ulaznica - online ili na blagajni Šibenskog kazališta

Piše Šibenski.hr
7. lipnja 2022. - 08:19

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske dalo je suglasnost programu 62. Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik – Hrvatska koji će se održati od 18. lipnja do 2. srpnja u Šibeniku. „Stoga konačno možemo otkriti kako će ove godine Festival na ljetnoj pozornici ispred UNESCO-vog spomenika kulture, katedrale svetog Jakova, otvoriti Zagrebačka filharmonija praizvedbom glazbene predstave 'Konačno orkestar!' redateljice Petre Radin“, poručili su iz Ureda MDF-a.

- Zadovoljstvo je vidjeti da Festival koji broji 62 godine i dalje odiše dječjim entuzijazmom, mladalačkom svježinom i kvalitetom kao da se radi o početniku koji se tek treba dokazati, a ne jednom od najstarijih hrvatskih kulturnih brendova koji desetljećima publici predstavlja najbolje od domaće i inozemne kazališne produkcije namijenjene djeci, ali i svima nama odraslima koji smo uspjeli sačuvati onu dječju radoznalost i veselje u sebi, kao i ljubav prema umjetnosti- poručila je ministrica Nina Obuljen Koržinek koja će prisustvovati svečanom otvorenju Festivala, u subotu, 18. lipnja, u 21 sat na Trgu Republike Hrvatske u Krešimirovom gradu.

Nakon što je Ministarstvo kulture i medija dalo suglasnost programu, u četvrtak, 9. lipnja, u 10 sati počinju i online upisi u radionice, a samo dan nakon počinje i prodaja ulaznica koja će se također vršiti online ili na blagajni Šibenskog kazališta.

26. travanj 2024 08:08