StoryEditorOCM
Ostalood četvrtka do subote

Sutra počinju Šibenske književne ure; očekuju vas književne tribine, promocije knjiga, poetski susreti, radionice...

Piše Ana Petrić
20. rujna 2023. - 13:04

Jutros je u Kući umjetnosti Arsen održana press konferencija povodom trećeg izdanja Međunarodnog festivala suvremene književnosti ŠKURE, a na kojem će ljubitelji književnosti imati priliku uživati u književnim tribinama, promocijama knjiga, gostovanjima renomiranih autora te poetskim susretima od sutra pa do subote.

Program trećih Šibenskih književnih ura predstavili su Olja Runjić, književnica i organizatorica festivala, Leon Lučev, glumac i voditelj radionice ‘Glumac ima vremena za Dubravku Ugrešić‘ koju će voditi sa suprugom Jelenom Graovac Lučev, Tanja Stupar-Trifunović, književnica i glumac Milivoj Beader.

image

Na fotografiji s lijeva: Leon Lucev, Olja Runjic, Tanja Stupar-Trifunovic,Milivoj Beader i Jelena Graovac Lucev

Tonka Lokas/Cropix

- Zadovoljstvo mi je još jednom najaviti sutrašnje otvaranje Festival suvremene književnosti ŠKURE - Šibenske književne ure. Sa mnom su neki od stalnih suradnika i gosti festivala i standardno, u ova tri festivalska dana koja slijede, očekuje vas puno zanimljivog i bogatog sadržaja, pa ću iskoristiti priliku i pozvati publiku na sutrašnje svečano otvaranje na Maloj loži u 18 sati, a nakon čega će Robert Perišić predstaviti svoj najnoviji roman ‘Brod za Issu‘. Osim bogatog redovnog programa, u ‘off programu‘ održat će se, uz Leonovu, i radionica Monike Herceg ‘Pronađi svoj glas‘ što je radionica poezije i prijavio nam se iznenađujuće velik broj polaznika. Festival će ugostiti nevjerojatan broj talentiranih književnica i književnika te mi je zadovoljstvo pozvati publiku da nas poprati u što većem broju - kazala je organizatorica festivala.

image

Na fotografiji: Leon Lučev i Olja Runjić
 

Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix

- Festivali poput ŠKURA važni su kako za nas pisce, tako i za gradove u kojima se održavaju jer pružaju priliku da otvore neka vrata piscima, a da s druge strane sugrađane, u ovom slučaju Šibenčane i sve njegove goste, upoznaju sa recentnom književnom scenom, kako hrvatskom, tako i regionalnom. Mislim da su ovakvi festivali sjajni i za grad, i za publiku, i za nas autore da vam predstavimo svoja djela i nadam se da će ovaj festival živjeti još dugo, da će biti prepoznat i zahvalna sam što imam priliku sudjelovati na njemu - istaknula je književnica Tanja Stupar-Trifunović.

image
Tonka Lokas/Cropix

Treće Škure završit će u subotu, 23. rujna svečanom dodjelom pjesničke Nagrade ‘Stjepan Gulin‘ za najbolju knjigu poezije objavljenu u proteklih godinu dana. U slučaju kiše i lošeg vremena, napomenimo, programi na otvorenom prebacuju se u Kuću umjetnosti Arsen, a detaljan program festivala provjerite ovdje.

image
Tonka Lokas/Cropix
01. svibanj 2024 22:07