StoryEditorOCM
OstaloHNK u Šibeniku

Što mogu šibenske glumačke snage; premijerno izvedena predstava Murlin Murlo, publika na distanci i s maskama

Piše Šibenski.hr
30. listopada 2020. - 08:29

U šibenskom kazalištu u skladu s epidemiološkim mjerama koje su broj mjesta u gledalištu svela na stotinjak, održana je premijera predstave "Murlin Murlo" suvremenog ruskog dramatičara Nikolaja Vladimiroviča Koljade. U ulozi redateljice debitirala je glumica Oriana Kunčić, a u predstavi glume Franka Klarić, Ana Perković, Šime Bubica i Kristian Šupe. 

"Murlin Murlo" je, kako se to isticalo posljednjih, dana stoposto šibenski proizvod. Osim redateljskih i glumačkih šibneskih snaga, tu su još i Sara Lovrić Caparin, kostimografkinja i mladi scenograf Frane Celić, kojemu je ova predstava ujedno i diplomski rad. Autor glazbe je Ante Stošić, a u svemu je prste imao i Marko Ramljak. Autor plakata je Ante Grcić Filipović. Oblikovatelj svjetla je Josip Bakula, a zvuka Pavle Karega. Inspicijent je Sergej Mioč.

Mračan i težak komad sa složenim karakterima, bez svjetla na kraju tunela, bio je zahtijevan posao za sve koji su radi na ovoj predstavi. Prvenstveno za redateljicu i glumce koji su s punim pravom pokazali koliko je važna profesionalizacija šibenskog teatra. "Murlin Murlo" će biti predstava koju možda i nećete voljeti, jer govori o mnogim mučnim i ružnim stvarima i ne nudi nimalio optimizma, ali ćete o njoj i svemu što su glumci pokazali na sceni, sigurno razmišljati. 

Nakon premijere, reprizna izvedba održat će se u petak, 30. listopada te u utorak, 3. studenog. Pogledajte galeriju prizora iz predstave koje je snimio naš fotoreporter Nikša Stipaničev.

26. travanj 2024 04:40