StoryEditorOCM
OstaloŠibenik dance festival

Slavna američka koreografkinja Kate Jablonski stiže u grad: ‘Obožavam Šibenik, a lokacije izvedbi oduzimaju dah‘

Piše Šibenski.hr
13. srpnja 2022. - 15:03

 U Šibenik ponovo stiže slavna američka koreografkinja Kate Jablonski.  The Kate Jablonski Statement ulomak iz plesne predstave Dream State izvest će u uvodnom show programu u sklopu svečanog otvorenja 11. Šibenik Dance Festivala na Tvrđavi sv. Mihovila u ponedjeljak 25. srpnja 2022. godine, a cijelu predstavu dva dana kasnije na šibenskom Trgu Republike Hrvatske.

Predstava gledatelje uvodi u svijet nalik onome iz snova. Plesne priče intenzivne su i emotivne, a završnica predstave koja razotkriva besprijekornu tehničku uvježbanost plesača iz Sjedinjenih Američkih Država i veliki koreografski talent Kate Jablonski, donosi erupciju pozitivne energije, publici podiže raspoloženje i daje osjećaj nade.

- Znam imati jako živopisne snove! Činilo mi se zanimljivim napraviti predstavu temeljenu na snovima i neograničenim mogućnostima koje oni donose - kazala je Kate Jablonski.

U sklopu priprema predstave za dolazak u Hrvatsku, u nedjelju je dva puta izvedena u Chicagu gdje je premijeru imala 2019. godine.

- U predstavi nastupa 17 plesača u dobi od 18 do 32 godine. Mnogi od njih plešu sa mnom godinama, neki još od djetinjstva. Svima im je izvedba u Šibeniku prvi nastup u Europi, a neki zbog toga i prvi put napuštaju SAD. Osobno obožavam Šibenik Dance Festival! Na festivalu nastupaju iznimno daroviti plesači, a lokacije izvedbi oduzimaju dah. Nadahnjujuće je i čarobno iskustvo na njima gledati plesne predstave iz cijelog svijeta - rekla je Kate Jablonski.

Ona je na Šibenik Dance Festivalu nastupila prije tri godine. Tada je ostala oduševljena Nacionalnim parkom Krka, pa će na isto mjesto povesti i plesače s kojima stiže ove godine.

- Nacionalni park Krku posjetit ćemo na moj rođendan što će biti jako posebno. Kada sam ga prvi put posjetila, nisam mogla pretpostaviti koliko je velik i lijep! Drago mi je da ću to iskustvo sada podijeliti sa svojim suprugom i plesačima - rekla je koreografkinja i plesna pedagoginja koja će u Šibeniku voditi i plesnu radionicu Jazz Lyrical.

Njezina Beyond Words Dance Company spada među najuspješnije plesne centre u SAD-u, a edukacije Kate Jablonski tražene su i u Europi. Na You Tubeu spada među najpopularnije koreografkinje.

Šibenik Dance Festival se održava od 25. do 30. srpnja 2022. godine. Festival podupiru Grad Šibenik, Ministarstvo kulture i medija, Šibensko-kninska županija, Nacionalni park Krka te turističke zajednice Šibenika i Šibensko-kninske županije. Festival se održava u suorganizaciji s Tvrđavom kulture Šibenik.

27. travanj 2024 23:09