StoryEditorOCM
Ostalopotvrdili visoku kvalitetu

Sjajni rezultati šibenskih glazbenika: prve nagrade Luciji Rudan, Antei Čvorak, Lovri Tunukoviću i Andriji Cukrovu

Piše Šibenski.hr
19. travnja 2023. - 08:37

Na uglednom 19. međunarodnom natjecanju gudača Rudolf Matz koje je od 11. do 14. travnja 2023. godine održano u Čakovcu, u Umjetničkoj školi Miroslava Magdalenića, učenici Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika već su tradicionalno ostvarili sjajne rezultate, potvrđujući stalno visoku kvalitetu gudačke pedagogije u Šibeniku.

U konkurenciji 57 sudionika podijeljenih u sedam kategorija (po godinama učenja instrumenta), Glazbena škola Ivana Lukačića Šibenik škola je koja je sudjelovala s najviše svojih učenika i svi su redom osvojili prve nagrade: Lucija Rudan, Antea Čvorak i Lovre Tunuković na violončelu i Andrija Cukrov na violini.

- Od ukupno 13 prvih nagrada tako su četiri otišle u Šibenik, a prvu je nagradu osvojila i naša bivša učenica, sadašnja zagrebačka studentica, Nina Lucia Perina na violončelu. Golem je to uspjeh ove vrijedne djece, budućih umjetnika za koje će se još sigurno čuti!

Čestitke učenicima, njihovim mentoricama Jeleni Batinić (violončelo) i Mariji Čače (violina) te roditeljima- kazala je Rajna Raguž-Cukrov, ravnateljica šibenske Glazbene škole Ivana Lukačića.

19. travanj 2024 19:14