StoryEditorOCM
Ostalo'Kolo' je opet zlatne boje

Šibensko pjevačko društvo osvojilo novo veliko priznanje; Ovoga puta u Karlovcu, na trećem Međunarodnom zborskom natjecanju 'Aurora cantat'

22. svibnja 2019. - 22:10

„Kolo“ je opet zlatne boje! Šibensko pjevačko društvo, rođeno još davne 1899. godine, ovoga je puta osvojilo priznanje u Karlovcu, na trećem Međunarodnom zborskom natjecanju „Aurora cantat“.


„Kolaši“ su u gradu na četiri rijeke nastupili u konkurenciji 28 hrvatskih i inozemnih zborova. Do zlata su došli u takozvanoj D kategoriji mješovite glazbe. Šibenski pjevači i pjevačice, predvođeni maestrom Ivom Lisom, otpjevali su tri skladbe.


- Izveli smo narodnu pjesmu iz Mirlović Zagore „Budi Hvaljeno“ u obradi našega dirigenta Ive Lise, „Slavu“ iz „Mise dalmatine“ Branka Starca, te „Baba Yetu“ Christophera Tina u obradi Saše Miočića – otkrila nam je „kolašica“ Ivana Guberina.


„Kolo“ je zlatnim u D kategoriji proglasio renomirani stručni ocjenjivački sud u sastavu Anjana Abraham, Tomislav Čekolj, Cool-Jaeh Huh, Marek Klimeš, Ian Lim, Bojan Pogrmilović, Snežana Ponoš i Branko Starc.


Natjecanje u Karlovcu organizirala je Hrvatska udruga zborovođa, Gradsko kazalište „Zorin dom“, te Prvo hrvatsko pjevačko društvo „Zora“.


- To zlato ima posebnu vrijednost, jer smo ga osvojili u godini, u kojoj obilježavamo 120. godišnjicu osnutka "Kola" – istaknula je Ivana Guberina.


Kultnom šibenskom pjevačkom društvu to nije i prvo slavlje u Karlovcu. Na posljednjem „Aurora cantatu“, prije dvije godine, također su bili zlatni.


„Kolaši“ vjerojatno nisu mogli poželjeti bolji početak 2019. godine, s obzirom da su prethodno, u travnju, boravili na turneji po Italiji, gdje su, među inim, zapjevali papi Franji i talijanskim Hrvatima.


A brojni ih koncerti očekuju i do kraja obljetničke godine. Među njima posebno izdvajaju nastup uoči Dana grada Šibenika, u rujnu, na Tvrđavi svetog Mihovila.


- O drugim koncertima još ne možemo pričati dok i službeno ne budu dogovoreni. Prema onoj iz „Velog mista“ – ima puno lipih stvari, al' ih ne smim reć! – tajnovito će Ivana Guberina.

20. travanj 2024 02:23