StoryEditorOCM
Ostalo‘guja u njedrima‘

Šibensko kazalište ugostit će sjajnu glumačku postavu u predstavi punoj crnog humora i u duhu napetog psihološkog trilera

Piše Šibenski.hr
2. svibnja 2022. - 16:16

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku u srijedu (4. svibnja) s početkom u 20 sati ugostit će predstavu "Guja u njedrima" u režiji Rajka Minkovića.

Guja u njedrima (Snake In The Grass, 2002.) kazališni tekst poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču.

Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njena mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život ostala uz oca. Neposredno prije smrti otac je neočekivano ostavio cijelo nasljedstvo Anabeli. Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča joj kako je od Miriam dobila otkaz prije negoli je otac preminuo i tvrdi da je njena sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ukoliko joj se ne plati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom. Vješto vođena priča u više obrata donosi studiju obiteljskih odnosa između tri žene kompleksnih i „pomaknutih" karaktera. U izazovnim glumačkim interpretacijama, kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera, pratimo potpuno neočekivane smjerove, zaplete i rasplete.

Glumačku postavu čine: Ines Bojanić, Jasna Palić Picukarić i Hana Hegedušić.

Ulaznice su dostupne online na www.hnksi.hr te na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 12 sati i na dan predstave od 19 sati.

10. lipanj 2023 13:28