StoryEditorOCM
OstaloOtkrijte Galeru

Šibenska Grupa 9 oživjet će od 23. do 26. svibnja zaboravljenu ulicu u srcu grada. Dođite na radionice, uživajte u koncertima, povijesnom namještaju, a bit će i darova 

Piše M. L.
19. svibnja 2019. - 16:25

Likovna udruga iz Šibenika Grupa 9, koja okuplja slikare, kipare, dizajnere s akademskim obrazovanjem kao i istaknute šibenske umjetnike s dugogodišnjim umjetničkim stažem, priprema novi projekt te će tako svojim sugrađanima već sljedećeg tjedna punuditi još jedan zanimljiv kulturni sadržaj.

Šibenski likovnjaci, naime, od 23. do 26. svibnja Ulici svetog Krševana koja vodi od Turističke zajednice prema Stubama Dragojević i palači Galera, u dijelu grada koji stariji Šibenčani poznaju  baš kao Galeru po već spomenutoj palači koja se nalazi nedaleko od Galerije sv. Krševana, održat će se interaktivni projekt pod "radnim nazivom" otkrivanje stare gradske jezgre u sklopu kojeg će se održati i nekoliko zanimljivih radionica. Želja im je da taj, mnogima nepoznat i danas na neki način skriven dio grada, premda se nalazi u samom srcu povijesne gradske jezgre, ponovo otkriju Šibenčanima.

A da to otkrivanje bude upečatljivije doprinijet će i izložba premeta iz zbirke povijesnog namještaja Zorana Mikulandre. Ali, to nije sve, jer projekt šibenskih likovnjaka uključuje glazbu i koncerte, a bit će i ekoloških sadržaja i poruka. Čak i darova, cvijeća i pitara!

Otvorenje manifestacije, koja je dio projekta "Idemo do grada" šibenskog TZ-a kojim se potiču kulturni događaji u gradskoj jezgri izvan turističke sezone, je u četvrtak, 23. svibnja u 19 sati kada će biti održan i koncert violončelističkog trija šibenske glazbene škole pod vodstvom profesorice Vanje Bošnjak. Nastupiti će: Nina Lucija Petrina, Katarina Mileta i Lovre Tunaković, najavljuje Borko Čelar iz Grupe 9.

-Namjeravamo Galeru, taj skriveni kvart, premda se nalazi u centru grada, "zauzeti" na četiri  dana i pretvoriti je u mjesto susreta, ulicu umjetnika i kreativaca s izložbom na otvorenom, glazbom i tematskim radionicama. Također ćemo za vrijeme trajanja akcije posjetiteljima dijeliti cvijeće (lončarice) i ekološki prihvatljive torbe za kupovinu s logom koje će posjetitelji na radionici oslikavanja tekstila moći i sami dodatno oslikati te ponjeti kao suvenir. Želimo posebno istaknuti da će u subotu, 25. svibnja u 12u Galeri nastupiti nagrađivani drniški klarinetista Roko Radeljak, poznat kao autor glazbe za šibensku kazalčišnu predstavu 'Leda - kazao je Čelar.

Dodaje kako su sudionici likovnog dijela događanja mahom akademski obrazovani slikari grafičari dizajneri i pedagozi: Jokić Predrag, Silvija Sunara Čevid, Ante Bergam, Vladimir Mihoković Miha, Kristina Mihoković, Ivana Kovačić Skroza, Ana Polić Pavlinović, Zvonimir Vila, Katarina Urem, Duje Kođoman, Borko Čelar, Zdenka Bilušić, Antonija Modrušan.

Čelar ističe i kako će uz Grupu 9, kao partner u akciji sudjelovati udruga Kamenčići, a svi koji su zainteresirani da se aktivno uključe u ovaj projekt i otkriju Galeru, mogu sudjelovati i u tematskim raduonicama. Evo i njihova popisa, vremena održavanja, a otkrijte i tko su voditelji: 

Radionica terapijskog slikanja:  24. svibnja u 17 sati, voditelj prof. Jokić Predrag, likovni terapeut 

Slikarska radionica: 24. svibnja  u 17 sati, te  25.  i 26. svibnja u 11 sati, voditeljica akademska slikarica Lana Martinović Čala

Radionica staklenog mozaika, 25. i 26. svibnja u 11 sati, voditeljica akademska slikarica Silvija Sunara Ćevid

Radionica oslikavanja tekstila, 25. i 26. svibnja u 11 sati, voditelj doktor modnog dizajna Duje Kođoman

Akademska grafičarka I pedagoginja Ana Polić Pavlinović, 25. svibnja u 11 sati voditi će kreativnu radionicu s korisnicima udruge Kamenčići

Za sudjelovanje na radionicama kao i za informacije, zainteresirani se mogu javiti  na tel: 098 879 803 ili u atelje Lane Martinović Čale.

16. travanj 2024 09:35