StoryEditorOCM
OstaloOtvoren 59.MDF

Šibenik je trenutačno najvažniji grad na svijetu za djecu, poručila ministrica Nina Obuljen Koržinek (FOTO)

Piše M. L.
16. lipnja 2019. - 01:04

Na ljetnoj pozornici između katedrale i Gradske vijećnice, svečano je večeras otvoren 59. međunarodni dječji festival. Otvorila ga je djevojčica Lucia Erak, s puno treme u glasu, ali iskreno i ozbiljno! Sljedeća dva tjedna šibenske ulice i trgovi, ljetna pozornica, Nova scena ispred OŠ Fausta Vrančića, skaline na Gorici i kazalište bit će pozornica za 200-tinjak dramskih, lutkarskih, likovnih, literarnih, glazbenih i filmskih programa te radionica.

Festival je otvorila zanimljiva i atraktivna predstava, s puno dobrih lutaka, vizualnih i svjetlosnih efekata, glazbe i izvrsnih glumaca poljskog Teatra Baj Pomorski iz Toruna koji su izveli "Knjigu o džungli", klasik dječje literature koji je doživio i brojna filmska uprizorenja. 

Predstavi je prethodio i onaj protoklarni dio u kojem je publiku pozdravila i ministrica kultrue Nina Obuljen Koržinek.

-Šibenik je u ovom trenutku najvažniji grad na svijetu za djecu. Draga djeco, vi ste ovdje toliko sretni što možete odmah nakon završetka škole uploviti u poseban svijet koji već 59 godina ovaj grad,njegove ulice i trgove čini najsretnijim mjestom na svijetu. Posebno me veseli što Festival i ovaj grad tako odgajaju i publiku te se nadam da ćete u kulturi i umjetnosti  uvijek naći nešto što će ganuti vaša srca i onda kada više ne budete djeca - kazala je Obuljen Koržinek.

Dobrodošlicu djeci i umjetnicima poželio je i šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Prigoda je ovo kojoj se svake godine radujemo jer će dva tjedna gradske kale, skale i trgove preuzmu djeca i postaju stvaraoci i umjetnici. Slušajmo ih što imaju reći jer od njih puno toga možemo naučiti – kazao Burić.

Šibenski dječji festival i ove se godine održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a njezina posebna izaslanica ovaj je put bila jedna učenica - šibenska gimnazijalka Klara Jurić.

 

 

19. travanj 2024 09:39