StoryEditor
OstaloCOMEDY FORTRESS FESTIVAL

Šibenik ima novi festival - svjetski poznati komičari stižu na tvrđavu sv. Mihovil

Piše Šibenski.hr
12. veljače 2019. - 17:48

Comedy Fortress Festival, trodnevni je međunarodni festival komedije koji će od 12. do 14. srpnja 2019., po prvi put, biti održan na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku.

Radi se o jedinstvenom festivalu takve vrste u Hrvatskoj, jer sv. Mihovil tih će dana postati prvom europskom utvrdom smijeha, kreativnog duha i pozitivne energije.

Comedy Fortress Festival okupit će neka od najvećih i najtraženijih imena svjetske stand up scene današnjice. Uz organizatore – Aquarius Records i program London Calling Comedy - u odabiru programa sudjeluje i ugledno kazalište komedije - Soho Theatre iz Londona.

„Headliner“ festivala je veliki Dylan Moran (Black Books, Shaun of the Dead) koji na jadransku obalu donosi novi show, Doctor Cosmos. Festival će upotpuniti njegov irski kolega, Jimeoin, koji trenutno živi u Australiji i koji će pobjeći od melbournške zime i stati u Šibeniku kako bi vas nasmijao na samom početku svojih europskih nastupa.

Iz londonskog SOHO Theatrea dolaze Shappi Khorsandi (Live at the Apollo, 8 Out of 10 Cats), Nish Kumar (The Mash Report) i pobjednica prošlogodišnjeg edinburškog Fringe Festivala Rose Matafeo (Funny Girls). Njima će se pridružiti ruska komičarka koja je prošle godine u Edinburghu nominirana nagradu za najboljeg novog izvođača, Olga Koch i Novozelanđanin Javier Jarquin poznatiji po svom popularnom comedy showu s igraćim kartama – Card Ninja, a tu je i komičar Kai Humphries koji je u Hrvatskoj nastupao već nekoliko puta. Također, tu su i jake regionalne snage - Međimurac Vlatko Štampar i Nikola Silić iz Beograda.

Svi programi izvode se na engleskom jeziku. Trodnevne festivalske ulaznice za Comedy Fortress Festival po „early bird“ cijeni od 400 kuna potražite na linku.
(https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/comedy-fortress-festival-sibenik-tvrdava-sv-mihovila-1106532/performance.html)

# ŠIBENIK#FESTIVAL# KOMEDIJA

Izdvojeno

01. srpanj 2020 20:13