StoryEditorOCM
OstaloNe propustite

Šaroliki tjedni program u Kući umjetnosti Arsen: ‘Plavi cvijet‘ Zrinka Ogreste i predstavu kazališne skupine ‘Virko‘

Piše PROMO
5. listopada 2021. - 12:10

FILM

Kako bi svečano označili početak cjelogodišnjeg redovnog programa art kina u Kući umjetnosti Arsen, šibensku publiku u srijedu, 6. listopada s početkom u 20 sati, očekuje pretpremijerna projekcija filma Plavi cvijet redatelja Zrinka Ogreste, prije početka redovne kinodistribucije.

Na Pulskom filmskom festivalu Plavi cvijet osvojio je Veliku zlatnu arenu za najbolji hrvatski film, Zlatne arene za najbolju režiju i najbolju žensku glavnu ulogu (Vanja Ćirić), a svoje najnovije nagrađivano ostvarenje predstavit će šibenskoj publici i redatelj osobno u razgovoru nakon filma.

Filmski se program nastavlja za vikend – u subotu, 9. listopada od 18 sati prikazuje se Agent krtica, čileanski film o 83-godišnjaku na tajnom zadatku, premijerno prikazan na Sundanceu i  prvi čileanski film nominiran za Oscara, a u 20 sati slijedi dirljivu dramu o prijateljstvu i ljubavi, Supernova, u kojoj glavne uloge igraju odlični Colin Firth i Stanley Tucci.

GLAZBA

U petak, 8. listopada u Arsena gostuje Tamara Obrovac Transadriatic Quartet. Uz Tamaru Obrovac i njenog dugogodišnjeg suradnika, bubnjara Krunoslava Jelačića, sastav čine i dva predstavnika suvremene talijanske jazz scene, pijanist Stefano Battaglio i kontrabasist i violončelist Salvatore Maiore. Publici će predstaviti novi album TransAdriaticum.

VIKEND PROGRAM ZA NAJMLAĐE

U subotnje jutro (9. listopada) od 11 sati Kazališna skupina Virko Šibenik donosi predstavu Polarni ekes prekes. U predstavi primjerenoj za uzrast od 3 do 12 godine čut ćemo odgovore na pitanja poput što bi se dogodilo da na Sjevernom polu nestane snijega, s ciljem da se najmlađima prenese važna ekološka poruku. U nedjelju (10. listopada) s istim satom početka slijedi filmska matineja -  belgijski film za djecu Moj tata kobasica.

Detalji o cjelokupnom programu i ulaznice su dostupni na kucaarsen.hr, te na fizičkim prodajnim mjestima - u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen - na kojima članovi Kluba prijatelja ostvaruju i poseban popust. Ulaz na sve programe moguć je samo uz COVID potvrdu, koja je potrebna za sve starije od 12 godina.

20. travanj 2024 05:47