StoryEditor
Ostalo18. listopada

Rene Bitorajac s Ludom kućom stiže u šibenski HNK: vrhunski glumci u komičnoj drami ‘Potpuni stranci‘ u kojoj će se svatko prepoznati

Piše Šibenski.hr
9. listopada 2021. - 15:35
Predstava je nastala po talijanskom filmu 'Perfetti sconosciuti', a vrhunsku glumačku postavu čine: Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, René Bitorajac, Petra Dugandžić, Katarina Baban, Dean Krivačić i Mladen Kovačić.Kazalište Luda kuća

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku najavilo je 18. listopada s početkom u 20 sati gostovanje kazališta Luda kuća sa svojom komičnom dramom "Potpuni stranci".

Predstava je nastala prema najgledanijem talijanskom filmu 2016. godine Perfetti sconosciuti redatelja Paola Genovesea, a film je to koji je 2019. ušao i u Guinessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem remakeova u povijesti kinematografije, njih čak 18.

Kompletnu režiju i adaptaciju potpisuje Rene Bitorajac, a vrhunsku glumačku postavu čine: Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, René Bitorajac, Petra Dugandžić, Katarina Baban, Dean Krivačić i Mladen Kovačić.

Radnja teče ovako: sedmero dugogodišnjih prijatelja nalaze se u prekrasnom dvorištu jednog od para kako bi uz jelo, piće i druženje popratili rijetku pomrčinu mjeseca. U toku večeri odluče igrati neobičnu igru, staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima. Je li to bila pametna ideja? Samo ćemo vam reći, draga publiko, ne pokušavajte ovo u svojim domovima. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namjerna, a svako prepoznavanje sebe u sličnim situacijama je neizbježno.

Ulaznice su dostupne online te na blagajni kazališta od 11. listopada u vremenu od 10 do 12 sati te jedan sat prije početka predstave.

item - id = 1133678
related id = 0 -> 1133496
related id = 1 -> 1133493
09. listopad 2021 15:38