StoryEditorOCM
Ostalo‘Garbura‘

Redatelj domaćeg hit filma i mladi šibenski glumci u subotu gostuju u Arsenu

Piše Šibenski.hr
4. siječnja 2023. - 10:04

Redatelj domaćeg hit filma Garbura Josip Žuvan, zajedno s mladim šibenskim glumačkim snagama Frankom Floiglom i Maurom Ercegović Gracin, u subotu gostuje u Kući umjetnosti Arsen!

Garburu, priču o prijateljstvu dvojice dječaka iz posvađanih obitelji, na kino platnu Arsena možete gledati u subotu u 20,30 sati, a razgovor s redateljem i glavnim glumcima uslijedit će nakon projekcije. S Josipom Žuvanom, Frankom Floiglom i Maurom Ercegović Gracin razgovarat će Jelena Svirčić, selektorica filmskog programa u Arsenu.

Film je sniman u Raslini, Zatonu, Pirovcu, Murteru i Trogiru, a redatelj kaže da je za svoj prvijenac inspiraciju pronašao u vlastitoj okolini i odrastanju. Radnja prati nerazdvojne dvanaestogodišnjake, Nikolu i Antonija, koji žive u susjednim kućama. Njihove su obitelji povađene, no oni se ipak  druže i vrijeme uoči blagdana provode paleći karabite, a svoje eskapade snimaju i objavljuju na YouTubeu.

image

‘Garbura‘ film (ZFF)

Film je nakon svjetske premijere na festivalu u San Sebastianu u rujnu ove godine, prikazan u natjecateljskom programu 20. Zagreb Film Festivala te na filmskom festivalu u Cottbusu, festivalu Slobodna zona u Beogradu te Festivalu mediteranskog filma u Bruxellesu – Cinemamed.

Garbura je hvaljena od strane struke i publike, a uz mlade šibenske snage u glavnim ulogama, ostalu glumačku ekipu čine Ivana Roščić, Marija Škaričić, Ljubomir Bandović, Asja Jovanović i Zdenko Jelčić.

19. travanj 2024 21:00