StoryEditorOCM
Ostalotjedni program

Provjerite što se sve prikazuje u Kući umjetnosti Arsen, vrhunac je koncert Zorana Predina u petak

Piše Šibenski.hr
8. studenog 2022. - 17:02

Novi tjedan u Kuću umjetnosti Arsen donosi sjajne filmove za djecu i odrasle, filmsko gostovanje i koncert Zorana Predina.

Na filmskom platnu Art kina Arsen u srijedu 9. studenog dva su filma – Tri tisuća godina čežnje u 18 i Sigurno mjesto u 20 sati.

"Tri tisuće godina čežnje“ vizualno je raskošna bajka za odrasle koja je na filmskom platnu udružila Tildu Swinton i Idrisa Elbu. Nakon uzbudljivog posjeta Istanbulu njihovi će se životi ispreplesti na neuobičajen način, a Swinton će se susresti s pitanjem – Što učiniti s tri želje?

- Projekcija u srijedu zadnja je prilika da u Arsenu, kinu s najboljom cijenom u gradu, pogledate ovaj film, pa tko još nije bio, svakako ima naše preporuku – pozivaju iz Tvrđave kulture.

U 20 sati gledamo hrvatskog kandidata za Oscara „Sigurno mjesto“, film koji je nanizao prestižne nagrade i pobrao odlične kritike. Hvaljen i dugo iščekivan cjelovečernji film redatelja Jurja Lerotića nesumnjivo je najvažniji domaći film godine koji prati kako jedan traumatski događaj – iznenadan pokušaj suicida – otvara procijep u svakodnevnom životu tročlane obitelji.

- Projekciji će prisustvovati i jedna od glavnih glumica u filmu, Snježana Sinovčić Šiškov. S njom i sa Šibenčanima Matom Gulinom i Antom Storićem koji su igrali manje uloge razgovarat će izbornica filmskog programa u Arsenu Jelena Svirčić – poručuju iz Tvrđave kulture uz napomenu da su od šibenskih snaga u filmu još sudjelovale producentica Miljenka Čogelja te Oriana Kunčić s manjom ulogom.

U petak 11. studenog na pozornicu Kuće umjetnosti Arsen penje se Zoran Predin s gitaristom Igorom Polakom. Predin, inače blizak Arsenov prijatelj, u Kuću umjetnosti dolazi prvi put, nakon što je prije tri godine napunio Tvrđavu sv. Mihovila. Predin i Polak izvest će Predinov kantautorski program „Srebrni pioniri“ u kojem izvode vlastite pjesme, ali i one drugih autora.

image

Zoran Predin

Nera Šimić/Cropix

Subotnje jutro, 12. studenog, kao i inače, rezervirano je za Bubamarce – Kazališna udruga Virko za najmlađe gledatelje izvodi svoju novu predstavu „Kad si zaljubljen“ koja će mališane odvesti u svijet ljubavi i na duhovit ih način natjerati da se zapitaju što je to stvarno zaljubljenost?

- Subota navečer je za izlazak! Prvo prikazujemo „Nosila je rubac črleni“, simpatičnu komediju koja je fantastično povezala lik sveznajućeg Isusa, idilično Zagorje, prefrigane likove i brbljavu svinju, Majku Božju, sir i vrnje, plastične pištolje, prpošne napjeve i dezertere – u pozivu je Tvrđave kulture.

Subota je zadnja prigoda i za pogledati „Moonage Daydream“, izvrstan dokumentarac o životu i karijeri glazbene ikone i jednog od najboljih umjetnika našeg vremena Davida Bowieja. Sve s kupljenom ulaznicom za tu glazbeno-filmsku odiseju dočekat će Sturdust, koktel dobrodošlice kreiran posebno za Moonage Daydream.

U nedjeljno jutro na kino platnu Arsena igra „Kapa“, slovenski božićni igrani film za djecu stariju od šest godina. U središtu radnje je dječak Erik, nadimkom Kapa, koji zbog problematičnih roditelja živi u Dječjem domu. Njegova je jedina želja da se ovaj Božić može vratiti kući svojim roditeljima. Međutim, provodi ga s nepoznatom imućnom obitelji i djevojčicom Lučkom s kojom će otputovati u svijet avanture!

25. rujan 2023 03:19