StoryEditorOCM
Ostalootkrijte čari filmske glume

Projekt Leona Lučeva i Jelene Graovac Lučev; Glumačka radionica vraća se u Arsena

Piše Šibenski.hr
17. studenog 2022. - 15:55

Nakon prošlogodišnjih radionica na kojima je sudjelovalo dvadesetak polaznica i polaznika, drugo izdanje ciklusa Glumac ima vremena za Arsena vraća se u Kuću umjetnosti Arsen. Glumac i redatelj Leon Lučev i glumica Jelena Graovac Lučev novi su ciklus posvetili filmu i filmskoj igri, a surađivat će i sa multimedijalnom umjetnicom Anom Marijom Marinov.

Prva radionica na rasporedu je 29. studenog kad će ujedno biti prikazan film koji je nastao kao produkt prvog radioničkog ciklusa. U projektu mogu sudjelovati svi zainteresirani stariji od 18 godina. Više informacija o programu i kotizacijama ovdje. 

„Postavljat ćemo sljedeća pitanja: Što je film? Za što je film? Što je meni film? Što ja mogu dati filmu? Filmsku glumu upoznavat ćemo kroz: osnove, razloge, analizu, puštanje, ulaske u lik, izlaske iz lika. Na materijalu: Sami ka svom scenariju – zajednički rad na priči. Sama radionica je osmišljena na način da svi polaznici kroz rad na ulozi prošire svoj prostor osobne slobode. Sram, strah, otpor, bol, senzualnost, ljubav, radost samo su dio naših emotivnih alata koje koristimo u kreiranju filmske stvarnosti. U životu su to  ponekad prepreke, a u kreaciji – sredstvo za rad. Zato, hajde da se sramimo zajedno i stvaramo zajedno, da volimo zajedno, da kreiramo zajedno“, pozivaju kreatori i voditelji radionice.

Uz rad na kreaciji filmskih likova i priče, polaznici radionica će se susresti s tehnikama introspekcije kojom se istražuju unutarnji motivi i emocije, nastavno na iskustva koje su voditelji radionica stekli kao profesionalni glumci i umjetnici. Glavni cilj projekta jest uspostava drugačijeg pristupa u interpretaciji i uspostavi razumijevanja nekoga umjetničkoga djela, čime se, u neformalnoj atmosferi, stvara angažirana publika.

Zanimljivo je da je projekt Glumac ima vremena pokrenut u jeku pandemije, u ožujku 2020. godine, kada je održan online, kada je kroz četiri mjeseca okupio sudionike iz šest zemalja, a sada svoj nastavak dobiva u šibenskoj kući umjetnosti.

 

 

21. rujan 2023 17:12