StoryEditorOCM
Ostaloambiciozni projekt

Posvećen šibenskoj legendi: festival otvaraju poznati glumac naših korijena i američka veleposlanica

Piše K. G.
18. srpnja 2024. - 08:21

Prvi hrvatski medjunarodni filmski festival u Šibeniku  (Croatian International Film Festival – CIFF) bit će održan od 8. do 11. kolovoza u organizaciji produkcijske kompanije Galileo Films.

Riječ je o ambicioznom projektu kojeg je pokrenula Ella Mische, etablirana glumica, redateljica i spisateljica trogirskih korjena. 

- Misija festivala je pozicionirati Šibenik i Hrvatsku kao vrhunsku destinaciju svjetske kinematografije i kulture, slaveći žene u medijima- izjavila je Ella Mische.

Već u startu CIFF je prepoznat i potvrđen na svjetskoj razini, budući da su organizatori primili preko 150 prijava filmova iz svih krajeva svijeta. Žiri je na kraju izabrao  7 dugometražnih filmova, 40 kratkometražnih, te 10 studentskih filmova.

image

Goran Višnjić

Goran Mehkek/Cropix

Festival će biti službeno otvoren s Red Carpet i Gala ceremonijom u HNK Sibenik 8. kolovoza kada će između ostalih biti prisutni i proslavljeni glumac Goran Višnjić te američka veleposlanica Natalie Rayes. 

Projekcije filmova i stručni paneli filmske industrije uz sudjelovanje glumaca i redatelja, održat će se na četiri lokacije u gradu: HNK Šibenik, tvrdjava Barone, Kuća Arsen, Civitas Sacra i Muzej grada Šibenika.

Dolazak u Šibenik na CIFF potvrdili su poznati glumci, redatelji i ostali filmski djelatnici iz više zemalja svijeta.

Otvorenje festivala posvećeno je šibenskoj legendi Špiri Guberini.

06. rujan 2024 22:06