StoryEditorOCM
OstaloMoja priča

Polaznici dramskog studija šibenskog HNK pred prepunim gledalištem pokazali kako kroz brojne improvizacije znaju ispričati svoju priču

Piše Šibenski.hr
20. ožujka 2022. - 21:41

 

Šibenski HNK na najbolji je mogući način obilježio današnji Svjetski dan kazališta za mlade. Polaznici Dramskog studija "Ivana Jelić" dobili su svojih pet minuta na sceni šibenskog teatra. Njih 25 ispričalo je svoju priču i tako pred punim gledalištem u kojem su najvećim dijelom sjedile mame, tate, sestre, braća, prijatelji i znatiželjnici pokazali što su od početka sezone radili i naučili u dramskom studiju pod vodstvom glumice Oriane Kunčić.

Njihovo predstavljanje koje su nazvali Moja priča za gledatelje je bila prilika da zavire u proces rada dramskog studija kroz koji se preko improvizacija savladavaju osnovne tehnike glumačke igre pod parolom „ti i ja stvaramo igrajući se“, poručili su iz šibenskog teatra.

Dramski studio "Ivana Jelić" djeluje već niz godina te je dosad ispratio veliki broj polaznika, od kojih je su neki nastavili svoj put u umjetnosti ili odabrali glumački poziv. Cilj nije samo stvaranje glumaca, već kroz vježbe osvješćivanje tijela, glasa i prostora potaknuti individualnost i samopouzdanje. Voditeljica studija Oriana Kunčić akademska je glumica, casting direktorica i kazališna redateljica s iskustvom rada na nizu međunarodnih filmskih produkcija te prva Hrvatica u članstvu „Shooting Stars“ žirija Filmskog festivala u Berlinu, istaknuli su u šibenskom HNK-u.

26. travanj 2024 13:39