StoryEditorOCM
OstaloU utorak nova premijera

Polaznici Dramskog studija "Ivana Jelić" šibenskog HNK napravili predstavu kakvu bi i samo voljeli gledati u kazalištu

Piše M. L./Šibenski.hr
23. travnja 2023. - 16:02

 

U utorak, 25. travnja u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku novu premijeru imaju polaznici Dramskog studija "Ivana Jelić". Nije prošlo ni mjese dana od kada su cure i dečki izveli svoju predstavu "Progovori", a sada su publici pripremili još jedno iznenađenje.

Najnoviju predstavu nazvali su Repertoar, a bavi se vrlo kazališnim pitanjem - repertoarom. Što uprizoriti i izvoditi, kako privući publiku u kazalište - tim i sličnim pitanjima bavili su se mladi pod redateljskom i voditeljskom palicom Oriane Kunčić. 

Repertoar, je, kako kaže KUnčić,  svih polaznika „ruku djelo“, naime oni su autori i kreatori cijele predstave, čak su i asistirali redateljici. Tog su se posla prihvatili Lovre Paić i Petra Lastavica, a dramaturgiju, uz članove ansambla dramskog studija, potpisuje i Emir Imamović Pirke.

image


U ožujku polaznici Dramskog studija "Ivana Jelic" HNK Sibenik izveli su predstavu Progovori koja se bavi obiteljskim, odnosno nasiljem nad ženama
 

Niksa Stipanicev/Cropix

U predstavi igraju: Petra Lastavica, Lola Martinović, Janja Aja Avdagić, Donatella Klarin, Zoa Nikica Čala, Katarina Veleglavac, Katarina Juričev Barbin, Anđela Čubrić, Lovre Paić, Ante Grizelj, Maro Klisović, Luka Plenča, Jakov Marčić.

 

-Eksperimentalnim istraživačkim pokušajem kreiranja kazališne predstave tipičnom metodom rada kroz improvizacije i međusobno istraživanje dolazimo do predstave. Dramaturški zahtjevan postupak – komad koji nastaje zajedničkim kreativnim istraživanjem na sceni, polaznika Dramskog studija "Ivana Jelić", svaki prizor koji izvode mladi glumci podložan je inscenaciji koja je postavljena linearno i prati želju mladih glumaca da postave na sceni ono što zapravo žele gledati kao publika. Sve se događa u trenutku kada se suoče s činjenicom koja je najteža za glumca, a to je prazno kazalište - poručili su iz šibenskog HNK.

23. travanj 2024 19:36