StoryEditorOCM
OstaloSvaki mjesec koncert jedan

Počinju Šibenske glazbene večeri: sezonu otvara Veronika Mona Bogić, mlada beogradska violinista. Evo tko još nastupa

Piše Marija Lončar
25. listopada 2023. - 14:46

Koncertom vrlo uspješne i nagrađivane srpske violinistice Veronike Mone Bogić, rođena je 2004. u Beogradu, počinje nova koncertna sezona pod nazivom Šibenske glazbene večeri. Riječ je o manifestaciji koju je lani pokrenula Glazbena škola Ivana Lukačića, a koncert mlade violiniste uz klavirsku pratnju Renate Hil održat će se u četvrtak, 26. listopada u 19. 30 sati u Muzeju grada Šibenika.

image

Plakat koncerta

-Ukupno je planirano osam koncerata, jedan mjesečno, u Šibeniku te još po jedan u Drnišu i Kninu. Jedan koncert u sezoni namijenjen je promociji bivših učenika naše škole, sadašnjih studenata glazbenih akademija, a jedan bivšim učenicima naše škole, a današnjim profesionalcima – kazala je ravnateljica šibenske glazbene škole Ruža Raguž Cukorov ističući kako je ulaz na sve koncerte i ove godine besplatan.

image


Ruza Raguz Cukrov, ravnateljica glazbene skole Ivana Lukacica.
 

Niksa Stipanicev/Cropix

Tako će na ovogodišnjim Šibenskim glazbenim večerima u travnju iduće godine nastupiti Lana Plančić, studentica završne godine violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a mjesec dana prije, u ožujku, Ivan Bošnjak, također bivši učenik šibenske škole, danas prvi trombonist Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

-Umjetnički savjetnik i ove je godine Pavao Mašić koji će uz Bojana Čičića na violini nastupiti na čembalu, a koncert će se održati u foajeu kazališta u siječnju 2024. godine – rekla je Raguž Cukrov.

Nakon koncerta Veronike Mone Bogić, publiku u studenom očekuje nastup Marijana Đuzela, jednog od najboljih pijanista mlađe generacije dok će šibenski Gradski komorni orkestar svirati u HNK-u uoči božićnih i novogodišnjih praznika.

U veljači je na programu koncert Mislava Režića, gitara, a u svibnju Šibenske glazbene večeri zatvara harmonikaš Leonardo Rojnić.

Evo i programa:

Veronika Mona Bogić, violina; Renata Hil, klavir 26. listopada - Muzej grada Šibenika

Marijan Đuzel, klavir 28. studenog - HNK u Šibeniku

Gradski komorni orkestar Šibenik 23. prosinca – HNK u Šibeniku

Bojan Čičić, violina; Pavao Mašić, čembalo 18. siječnja 2024. - Foyer HNK u Šibeniku1

Mislav Režić, gitara 8. veljače 2024. - Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova ‘Civitas sacra‘

Ivan Bošnjak, trombon; Vjekoslav Babić, klavir 25. ožujka 2024. - Kuća umjetnosti Arsen.

Lana Plančić, violina; Renata Hil, klavir travanj 2024. - Muzej grada Šibenika

Leonardo Rojnić, harmonika 7. svibnja - Kuća umjetnosti Arsen

 

 

 

 

 

 

29. travanj 2024 12:34