StoryEditorOCM
OstaloU šibenskoj knjižnici

Počinje novi ciklus radionica za mlade čitatelje: posebno su pozvane osobe s teškoćama u razvoju

Piše M. L.
7. veljače 2024. - 10:01

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić i ove će godine biti organiziran čitateljski klub za mlade pod nazivom Čitaj pametno – budi cool. Pokrenula ga je Antonela Bokan, knjižničarka s Murtera, a klub je koncipiran kao radionica te svaka nova donosi i novu temu o kojoj se razgovara, a poticaj za raspravu je izabrani naslov. Klub nema stalne članove, nego se mladi javljaju i u rad radionica uključuju ovisno o tome koja ih tema zanima.

Prva radionica čitateljskog kluba za mlade održat će se 22. veljače u 17 sati, a odabrana knjiga je Zla vidarica autorice Lynette Noni.

image
Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

Iz šibenske knjižnice podsjećaju da je čitateljski klub Čitaj – budi cool namijenjen mladima u dobi od 18 do 26 godina koji vole čitati i družiti se s vršnjacima, a ovogodišnje radionice promicat će inkluzivnost i posebno su otvorene prema mladima s teškoćama u razvoju.

Pod sloganom Čitajmo zajedno, čitajmo ravnopravno iz Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" pozivaju buduće članove kluba da svoje sudjelovanje prijave porukom na njihovoj Facebook stranici ili pozivom na telefonski broj 022/ 201 – 280. U ovoj sezoni planirane su tri radionice, a organizatori se nadaju da će odaziv mladih biti još bolji nego lani kada je ovako koncipirani klub čitatelja prvi put bio održan.

27. srpanj 2024 06:28