StoryEditorOCM
OstaloKuća umjetnosti Arsen

Početak programa ‘Glumac ima vremena za Arsena‘ se odgađa za 21. prosinca, na prve dvije uvodne radionice ulaz slobodan

Piše PROMO
7. prosinca 2021. - 12:53

Početak edukativnog i interdisciplinarnog projekta kojeg potpisuju hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Leon Lučev i glumica Jelena Graovac Lučev Glumac ima vremena za Arsena odgađa se za utorak, 21. prosinca, zbog obiteljskih razloga voditelja programa.

U terminima u prosincu (21. i 28. prosinca) bit će održane uvodne radionice za sudionike koji su već osigurali svoje mjesto kupnjom kotizacija, ali i sve ostale zainteresirane za sudjelovanje s ciljem upoznavanja s projektom i načinom rada. Broj sudionika je ograničen, a radionice se izvode uz poštivanje epidemioloških preporuka, stoga za dolazak nije potrebna COVID potvrda.

Prethodno kupljene kotizacije vrijede i za uvodne radionice i za radionice u sklopu edukacije, čiji se početak zbog odgode pomiče na 4. siječanj 2022.

O PROGRAMU

Podsjetimo, Glumac ima vremena za Arsena naziv je kontinuiranog programa radionica koje će se održavati tijekom četiri mjeseca. Kroz radionice polaznici će se educirati i upoznavati sa dubljim razumijevanjem dramskog djela, književnog predloška ili proznog teksta, njegovom interpretacijom, te u posljednjoj fazi predstavljanjem i prezentacijom kao finalnim korakom ka scenskom djelovanju, a to je susret s publikom, odnosno susret s konačnim, četvrtim živim zidom scene.

Osim prodiranja u odabrano književno djelo, polaznici radionica će se susresti s tehnikama prodiranja u sebe, introspekcijom kojom se istražuju unutarnji motivi i emocije, nastavno na iskustva koje su voditelji radionica stekli kao profesionalni glumci. Glavni cilj projekta jest uspostava drugačijeg pristupa u interpretaciji i uspostavi razumijevanja nekoga umjetničkoga djela, čime se, u neformalnoj atmosferi, stvara angažirana publika.

U projektu mogu sudjelovati svi zainteresirani stariji od 18 godina, a za više informacija o projektu, prijavi i cijenama kotizacija posjetite kucaarsen.hr

20. travanj 2024 05:34