StoryEditorOCM
Ostaloekskluziva u šibenskom teatru

Planule ulaznice za pretpremijeru zagrebačke predstave ‘Kad svijeće dogore‘, mjesto u publici osiguralo samo 96 najbržih

Piše Marija Lončar
19. ožujka 2021. - 12:27

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku ovoga vikenda ima ekskluzivu – ugostit će predstavu "Kad svijeće dogore" nastalu u koprodukciji zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta i Teatra Erato koja će upravo ove subote, 20. ožujka imati svoju pretpremijeru. Predstava počinje u 20 sati, a bit će ponovo odigrana i u nedjelju, 21. ožujka.

Zagrebačka predstava sa svojom hrvatskom pretpremijerom pobudila je veliko zanimanje Šibenčana, pa su ulaznice za obje izvedbe rasprodane još početkom tjedna. Mnogi su nažalost ostali kratkih rukava, jer je, s obzirom na ograničen broj gledatelja kojih na jednoj predstavi može biti samo 48, svoje mjesto u gledalištu uspjelo osigurati ukupno svega 96 najbržih.

Kad svijeće dogore, komad je koji je prema romanu Sandora Maraija i adaptaciji Christophera Hamptona, režirao Branko Ivanda, hrvatskoj javnosti poznat prije svega kao filmski režiser kojega je ova drama očito snažno privukla da se vrati živoj, teatarskoj sceni.

U predstavi glume Siniša Popović, Goran Grgić i Zrinka Cvitešić, najuspješnija hrvatska glumica s europskom karijerom koja je s Ivandom surađivala još prije 18 godina u filmu Konjanik privukavši već tada veliku pozornost kritike i publike, a puno godina kasnije i u filmu Lea i Darija gdje glumi majku zagrebačke židovske djevojčice, nadarene glumice i plesačice, koja je deportirana i ubijena u Auschwitzu.


 

24. travanj 2024 22:24