StoryEditorOCM
Ostalou spomen na dražena

Otkrivamo detalje snimanja filma o košarkaškom Mozartu. Premijera bi trebala biti na simboličan datum

Piše Šibenski.hr
17. kolovoza 2023. - 08:33

Ni trideset godina nakon tragične pogibije Dražena Petrovića ne postoji igrani film o tom sportskom velikanu. To će se uskoro promijeniti, prva klapa filma trebala bi pasti već u rujnu. Uz film, dolazi i animirani film te videoigra, piše HRT

Film nije samo sportska priča

Dražena će utjeloviti mladi glumac Domagoj Nižić koji se profesionalno bavio odbojkom. Sada je usred rigoroznih priprema za ulogu, na kojima smo ga i zatekli.

Domagoj Nižić rekao je kako pokušava što boje ući u ulogu i da prikuplja puno podataka.

Redatelj Danilo Šerbedžija naglasio je da se film radi i o sportu, ali i o Draženovoj osobnosti. Film nije samo sportska priča. Jer osobnost i sport se ne može odvojiti, to je kompleksna priča, i to je Dražen. 

Premijera na Draženov 60 rođendan? 

Posebno će zahtjevno biti uvjerljivo prikazati legendarne poteze Dražena Petrovića. Velik je to zadatak za glavnog glumca Nižića, ali i produkciju. Producent Ljubo Zdjelarević iz Kinoteke istaknuo je kako glumci trenutno treniraju košarku kako bi mogli "skinuti" Draženove poteze. I to je trenutno najveći izazov.

Jedinstveni će biti i crtani film i video igrica koje priprema Frano Petruša koji je, kao i Šerbedžija, veliki poklonik košarke i Dražena.

Crtač Frano Petruša dodao je da će sve biti zaokružena priča namijenjena djeci, da osim tipkanja, djeca vide i jedan predani rad s loptom.

Film će se snimati u Šibeniku, Zagrebu, Madridu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Plan cijele ekipe je da se premijera održi 22. listopada 2024., na dan kada bi Dražen Petrović napunio 60 godina, piše HRT

03. svibanj 2024 19:58