StoryEditorOCM
Ostalofilmski kukuriku

Održana prva projekcija: učenici OŠ ‘Jurja Šižgorića‘ testirali novi program Tvrđave kulture

Piše Šibenski.hr
27. listopada 2022. - 12:57

U Kući umjetnosti Arsen danas je održana prva projekcija filma u sklopu novog programa, Filmski kukuriku, koji je za osnovne i srednje škole osmislila Tvrđava kulture Šibenik.

Filmski kukuriku Kuće umjetnosti Arsen programska je linija namijenjena osnovnim i srednjim školama, a omogućuje posebne projekcije za učenike, u prilagođenom jutarnjem, popodnevnom ili večernjem terminu.

- Program je namijenjen najmlađim ljubiteljima filma i onima koji će to tek postati, a istovremeno je zamišljen da rastereti naše učitelje te obogati i unese dinamiku u nastavne aktivnosti. Filmski kukuriku Kuće umjetnosti Arsen bit će dostupan tijekom cijele školske godine pred nama, a podijeljen je u kategorije za osnovne i srednje škole – poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik.

Novi program prvi su ‘testirali‘ učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića, njih dvadesetak, koji su u Arsenu jutros gledali film Škola čarobnih životinja.

Inače, Filmski kukuriku čine nagrađivani recentni filmski naslovi koji progovaraju o važnim životnim temama, promoviraju univerzalne vrijednosti te pomažu djeci i mladima razumjeti i prihvatiti svijet oko sebe.

- Koji god filmski naslov odaberete, učenici će ih moći pogledati u prilagođenom terminu, a kako bi što uspješnije savladali filmsku materiju i da bi interpretacija odabranoga filma bila olakšana, svaki od naslova obogaćen je nastavnim listićem. Za sva pitanja i informacije, kao i dogovore oko termina projekcije možete nas kontaktirati na info@kucaarsen.hr – poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik.

20. rujan 2023 13:44