StoryEditorOCM
Ostaloljeto na baroneu

‘Nakon ljeta‘: Oskarovac Danis Tanović predstavlja film sniman na Prviću

Piše Šibenski.hr
2. rujna 2024. - 21:02

Ljeto na Tvrđavi Barone ispraća se u velikom stilu. U prvom tjednu rujna na programu su dva koncerta u sklopu Barone Jazz Festivala – u utorak 3. rujna stiže zagrebački jazz trio Dot-and-go Three, a u subotu 7. rujna SU-TON Quartet. Tjedan će obilježiti i gostovanje Oskarom nagrađenom redatelja Danisa Tanovića koji će pred publikom u Šibeniku u četvrtak 5. rujna predstaviti film Nakon ljeta sniman na otoku Prviću.

BARONE JAZZ FESTIVAL

Bend čiji članovi za Tvrđavu Barone kažu da im je omiljena pozornica u Hrvatskoj, zagrebački trio Dot-and-go Three zasvirat će na Barone Jazz Festivalu u utorak 3. rujna. Bend čine Domagoj Leljak na gitari, Nikola Šantek na klavijaturama i Pavle Golubić na bubnjevima. Trio svira autorske kompozicije, obrade rock i grunge hitova te jazz standarde u maniri novog europskog jazza i zvuka kultne izdavačke kuće ECM. Nakon njih, jazz pozornicu s najljepšim pogledom u gradu u subotu 7. rujna preuzima SU-TON Quartet. Sastav se okupio na inicijativu i ideju Tina Džaferovića, mladog kontrabasista i kompozitora iz Slavonskog Broda s bečkom adresom. Surađujući s trubačem Nikolom Vukovićem iz Beograda, koji također živi u Beču, povezao se još i sa zagrebačkim glazbenicima Lukom Čapetom na električnoj gitari i Borkom Rupenom na bubnjevima/udaraljkama. Ideju oko samog zvuka i pristupa improvizaciji quartet bazira na tradiciji europskog jazza i suvremene sakralne glazbe.

Koncerti u sklopu Barone Jazz Festivala počinju u 21 sat.

LJETNO KINO BARONE

Neposredno nakon svjetske premijere na jubilarnom, 30. izdanju Sarajevo Film Festivala, program ljetne filmske rezidencije u Šibeniku na Tvrđavi Barone u četvrtak 5. rujna zaključit će novo igrano ostvarenje oskarovca Danisa Tanovića – Nakon ljeta.

Radnja filma snimljenog na Prviću prati Maju, mladu ženu koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje obiteljskog nasljedstva. Komična drama o nenadanoj romansi u kasno ljeto prerasta u priču o prihvaćanju ljubavi prema drugome, otoku, korijenima, a ponajviše – prema sebi.

Glavne uloge tumače Anja Matković (koja uz Tanovića i Nikolu Kuprešanina potpisuje i scenarij) te Uliks Fehmiu, a glumačku ekipu upotpunjavanju i Goran Navojec, Mario Knezović, Marija Škaričić i drugi. O filmu će sa šibenskom publikom nakon projekcije razgovarati sam redatelj, Danis Tanović. Razgovor će voditi koordinatorica filmskog programa na Tvrđavi Barone Jelena Svirčić.

Projekcija je rasprodana, a početak je u 21 sat.

ULAZNICE

Ulaznice za programe na Tvrđavi Barone dostupne su online putem weba Tvrđave kulture i u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust.

15. rujan 2024 06:36