StoryEditorOCM
Ostalopremijera u šibeniku

Nakon Grudice, stigla i Šumica! Djeca će uživati u novim zgodama i nezgodama Vjeverice i Zeke u režiji Sergeja Mioča

Piše Marija Lončar
4. svibnja 2022. - 14:59

Nakon što je prije pola godine suradnja šibenskog HNK-a i voditelja kazališne družine Virko, u to vrijeme i inspicijenta u HNK-u, Sergeja Mioča urodila predstavom za djecu Grudica, nastavak te priče pred šibenskom publikom naći će se u petak, 6. svibnja kada će premijerno biti izvedena Šumica, nova predstava za djecu od 4 do 12 godine.

Autor teksta i redatelj je Sergej Mioč, a Šumica je okupila gotovo istu ekipu koja je radila i Grudicu. To su glumice Franka Klarić i Ana Perković te glumac Kristian Šupe, scenograf Frane Celić i kostimografkinja Sara Lovrić Caparin. Glazbu i aranžman potpisuje Tea Slavica Bačić, inače voditeljica dječjeg zbora Zdravo maleni koji djeluje pod okriljem šibenskog HNK-a, a rasvjeta je povjerena Jošku Bakuli.

Zadovoljan nastavkom priče o dogodovštinama junaka koje je publika upoznala u Grudici, Mioč očekuje da i nova predstava ponovi uspjeh prethodne.

- Grudicu smo izveli 36 puta i nije bilo nijedne loše kritike od djece i pedagoga, što mi je bila osobita čast. Slijedom toga dogovorili smo da napravimo tetralogiju, po jednu predstavu za svako godišnje doba. Bilo mi je ugodno raditi s ovom ekipom, a nakon Šumice čeka nas novi tekst vezan za zgode i nezgode naše Vjeverice i Zeke – kazao je Mioč najavljujući premijeru predstave koja, smatra, bilježi i jednu posebnost.

- Kuriozitet je u tome da sam tekst za Šumicu pisao upravo za ovo troje glumaca. Prvo sam, dakle, dogovorio glumce pa onda napisao tekst. Oni su to jako dobro odradili te su u tekst unijeli i nešto osobno – istaknuo je Mioč.

Novo ime u "staroj" autorskoj i glumačkoj ekipi predstave je autorica glazbe Tea Slavica Bačić koja je prvi put u životu prihvatila takav izazov. Pomogli su joj u tome, istaknula je, mali pjevači iz Zdravo malenih koji su otvoreno i iskreno govorili što im se sviđa, a što ne. Zbor je na kraju i otpjevao napisanu skladbu i to uživo snimio, a tu će snimku, bez studijskih dorada i uljepšavanja, publika čuti u samoj predstavi, rekla je Slavica Bačić.

Nakon premijere, prva izvedba Šumice naći će se na i programu već 7. svibnja, u subotnjoj matineji šibenskog HNK.

image


 

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image


 

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image

 

 

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
23. travanj 2024 10:03