StoryEditorOCM
OstaloBubamarac uči i buči

Najava zanimljive jeseni za najmlađe: Dječji dan u Arsenu uz predstavu, radionicu i film!

Piše Šibenski.hr
6. listopada 2022. - 16:28

Kao najava zanimljive jeseni za Bubamarce u Kući umjetnosti Arsen, u subotu 8. listopada održat će se cjelodnevni program za djecu i mlade Bubamarac uči i buči. Dječji dan započet će predstavom i radionicom za djecu u jutarnjim satima, a nastaviti se poslijepodnevnom filmskom projekcijom za mlade. Program je kreiran u sklopu europskog projekta EMOUNDERGROUNDS kojeg provodi Tvrđava kulture, a za cilj ima djeci i mladima približiti načine na koje se književna djela interpretiraju kroz različite medije. Ulaz na programe je slobodan uz prethodno preuzimanje ulaznica.

Prva na rasporedu je predstava Zika Zika Muzikaaa! koju će od 11 sati samostalno izvesti violinistica i glazbena pedagoginja Lucija Stanojević, ujedno i autorica slikovnice Ritam Zvukolik na čijim je temeljima nastala predstava. Koristeći jednostavne i zabavne zagonetke, pjesmice i brojalice, te pomoć imaginacije Lucija uvodi djecu u svijet glazbe i umjetnosti na način da ga uz poticaj izvođačice djeca sama kreiraju, a nadograđuju sa svojim odgajateljima, prijateljima i obitelji.

Nakon odgledane predstave slijedi radionica pod nazivom Radiona gospodina Šumofona na kojoj će se djeca upustiti u izradu instrumenata uz pomoć materijala koje se inače smatra otpadom čime se uvode u svijet zajedničkog muziciranja, ali i uče važne poruke o važnosti očuvanja okoliša. Predstava i radionica prilagođene su uzrastima od 4 do 9 godina, no dobrodošli su svi zainteresirani!

Od 18:30 sati program se nastavlja projekcijom filma Uzbuna na Zelenom Vrhu koji prati avanture legendarnog dječaka Ratka Milića poznatijeg pod nadimkom Koko. Ekranizaciju istoimena romana Ivana Kušana, prvog u nizu antologijskih knjiga, s par uvodnih riječi djeci će prezentirati filmski edukator Nino Kovačić.

Ulaznice za program mogu se preuzeti u City Pointu ili na blagajni Kuće umjetnosti Arsen od ponedjeljka, 3. listopada u redovnom radnom vremenu. Svi oni koji svoje ulaznice ne osiguraju na vrijeme događaj mogu pratiti u prijenosu uživo putem društvenih mreža projekta (FB Emoundergrounds) i Kuće umjetnosti Arsen.

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross border UNDERGROUNDS) iznosi 2.599.994,86 eura, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije iz ERDF i IPA II fonda. Budžet Tvrđave kulture iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura), a najznačajnije ulaganje u sklopu projekta odnosi se na implementaciju VR tehnologije u svrhu storytellinga na šibenskim tvrđavama.

25. travanj 2024 19:24