StoryEditor
OstaloDobitnici "Vladimira Nazora"

Nagradu za životno djelo dobila i glumica Vera Zima

Piše HINA
9. lipnja 2020. - 18:29
ILUSTRACIJA/Emica Elvedji/Cropix

 

Odbor Nagrade "Vladimir Nazor" donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti, priopćilo je Ministarstvo kulture.


Dobitnik nagrade za životno djelo na području arhitekture i urbanizma je Ivan Čižmek, a godišnju nagradu za projekt Urania dobio je Studio 3LHD.


Na području filmske umjetnost Vera Zima dobila je nagradu za životno djelo, a Dana Budisavljević godišnju nagradu za režiju filma Dnevnik Diane Budisavljević.


Nagrada za životno djelo za glazbenu umjetnost dodijeljena je Valteru Dešpalju, a godišnja Ivanu Repušiću godišnja nagrada za koncert Fuoco di gioia s Orkestrom Münchenskog radija i Zborom Bavarskog radija u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u ciklusu Lisinski subotom 2. veljače 2019. godine


Na području kazališne umjetnosti nagradu za životno djelo dobila je Helena Buljan, a Jadranka Đokić godišnju nagradu za uloge Nastasje Filipovne u predstavi "Idiot" F. M. Dostojevskog i Maše u predstavi "Tri sestre" B. Jelčića u HNK-u u Zagrebu.


Nagrada za životno djelo iz književnost dodijeljena je Andriani Škunca, dok je Maša Kolanović dobitnica godišnje nagrade za zbirku priča Poštovani kukci i druge jezive priče.


Mihajlo Arsovski dobio je nagradu za životno djelo iz likovne i primijenjene umjetnosti, a Mirjana Vodopija godišnju nagradu za samostalnu izložbu "Lutajući krajolik" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.


Odbor Nagrade "Vladimir Nazor" pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 8. lipnja 2020. godine donio je odluke o dobitnicima nagrada.

 

#NAGRADA VLADIMIR NAZOR

Izdvojeno

04. srpanj 2020 15:10