StoryEditor
Ostaloprojekcija u 19 sati

Nagrađivani dokumentarac ‘Veće od traume‘ ove nedjelje stiže u Kuću umjetnosti Arsen

Piše Šibenski.hr
20. svibnja 2022. - 14:48

Nagrađivani dokumentarni film 'Veće od traume' autorica Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski, prikazat će se ove nedjelje u Kući umjetnosti Arsen uz gostovanje Mirte Puhlovski i protagonistice filma Marije Slišković.

Film se bavi temom pružanja psihološke pomoći ženama žrtvama silovanja u Domovinskom ratu kroz program pružanja grupne psihološke pomoći pod nazivom 'Ja sam mnogo više od moje traume'. Tijekom tri godine film prati stanja i doživljaje žena silovanih u Domovinskom ratu, kao i proces njihovog osnaživanja kroz iznošenje potresnih životnih priča.

Dokumentarni film je hrvatsku i svjetsku premijeru doživio na nedavnom 18. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, na kojem je osvojio Nagradu publike i Posebno priznanje u Regionalnoj konkurenciji.  Uz to, sudjelovao i na prestižnom Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Hot Docs u Torontu, gdje je prikazan u programu Changing Face of Europe.

Riječ je o dugometražnom prvijencu novinarke Vedrane Pribačić, koja je kao dokumentaristica debitirala 2017. godine srednjometražnim filmom 'Tvornica je naša!'. 

Mirta Puhlovski film potpisuje kao suredateljica, suscenaristica i producentica. Ona će nakon projekcije u Šibeniku otkriti više o njegovom nastanku, a u razgovoru će joj se pridružiti protagonistica filma Marija Slišković, osnivačica udruge Žene u Domovinskom ratu i inicijatorica programa 'Ja sam mnogo više od moje traume' koji je prikazan u filmu.  

Film će se prikazati u nedjelju (22. svibnja) u 19 sati u Kući umjetnosti Arsen, a razgovor s gošćama uslijedit će nakon projekcije. Ulaznicu za film možete osigurati na web stranici Kuće umjetnosti Arsen, kao i na blagajni po cijeni od 25 kuna. Članovi Kluba na blagajni Arsena, uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust. 

02. srpanj 2022 05:54