StoryEditorOCM
OstaloPjesnici na otoku

Na prvoj pjesničkoj večeri u Šepurinama nastupili poete sa Zlarina, Prvića i Šibenika te oduševili publiku

Piše Šibenski hr.
9. kolovoza 2022. - 08:39

‘Ko kaže da “tamo di stanu Prvićani, ne mogu Zlarinjani?” Staru, pomalo zlobnu uzrečicu život je demantirao još jednom na lijepom Prviću, u još ljepšim Šepurinama, kako nam, uz priložene fotografije Ivice Kulaša javlja Petar Ivas, autor nekoliko knjiga proze i poezije. Ivas je bio jedan od sudionika Pjesičke večeri u organizaciji Ekološke udruge Šepurine. Udruga okuplja brojne članove svih naraštaja, a da prirede pjesnički domjenak u kafiću Atrium posebno su se potrudile aktivistkinje Iva Grbelja, Jadranka Grbelja i Jadranka Bilić.

Osim domicilnih pjesničkih snaga Ante Vlahova Keka, Vlade Skoze Baldasanova, Lovre Vlahova Perikulova, Mira Vlahova, Jure Mijata te prof. Slavice Vlahov koja je također vodila program, sa Zlarina su gostovali Mladen Tabulov Truta i Zvonko Varošanec.

-Pjesnici su dali svoj maksimum a gosti prepunog štekata su uživali u njihovoj poeziji i nagrađivali ih aplauzom, kaže Petar Ivas. Nije tu bilo pučke poezije, bili su to pjesnici sa pravom umjetničkom žicom, poezija je govorena šepurinskim govorom, zlarinskom čakavicom i hrvatskim književnim jezikom. Publika je bila oduševljena i pali su komentari da je prva, nadamo se i ne i zadnja večer poezije u Šepurinama ugodno iznenađenje.  

-I mi smo pjesnici otišli s Prvića puni ugodnih dojmova, ističe Petar Ivas. Nadamo se da će se na nekom pjesničkom domjenku u skoroj budućnosti pridružiti još domaćih snaga kojih ovaj otok i ovo ubavo mjesto zaista ima (Maksim Antić-Makso, Srećko Vlahov-Prorokov.........), kao i da će to postati stalna manifestacija. Dodajmo na kraju da izvrsni domaćini nisu dozvolili da pjesnici i gosti odu gladni i žedni. Tako se druženje nastavilo do kasno u kolovošku noć.

20. travanj 2024 04:00