StoryEditorOCM
Ostaloimaju razloga za slavlje

Na dva međunarodna natjecanja briljirali učenici šibenske Glazbene škole: kući donijeli 12 prvih nagrada

19. travnja 2019. - 10:55

Od ukupno 16 učenika Glazbene škole Ivana Lukačića koji su ovih dana sudjelovali na dvama međunarodnim natjecanjima, čak ih je 12 osvojilo prvu nagradu.

Na međunarodnom natjecanju puhača Woodwind & Brass, održanom u Varaždinu, briljirale su mlade flautističke nade Katarina Žaja, u klasi profesorice Ivane Šanić, i Lujka Obratov, mentorica koje je Ruža Raguž Cukrov, dok je Sunčica Brajković, koja flautu uči također kod profesorice Šantić, osvojila treću nagradu.

Na "Dalekim akordima", međunarodnom natjecanju u Splitu i Kaštel Kambelovcu, prvonagrađena u svojoj klasi bila je Lana Plančić, učenica violine pod mentorstvom profesora Ive Lisea. Prvu nagradu u svojim kategorijama osvojili su učenici violončela u klasi profesorice Vanje Bošnjak: Antea Čvorak, Lovre Tunuković, Katarina Mileta te Nina Lucia Perina.

Prva u flauti je Marta Miškić, a zlatom su se, sportskim rječnikom rečeno, ovjenčale i Katarina Žaja te Sunčica Brajković. Sve one učenice su Ivane Šantić, koja je i na ovom natjecanju zadovoljstvo dijelila s kolegicom i flautisticom Raguž Cukrov, čije su učenice Laura Prpa i Lujka Obratov također osvojile prvu nagradu, dok je trećeplasirana bila Lucija Barišić.

Razlog za slavlje imali su i Ante Bumbak te Dunko Jurković i njihov nastavnik iz trube Živko Kocev, koji su se u Šibenik vratili s drugom nagradom.

24. travanj 2024 17:43