StoryEditorOCM
OstaloOdbrojavaju se minute

Na 59. MDF stiže i ministrica Nina Obuljen Koržinek, nakon otvorenja vatromet, a onda Mia Dimšić i duga luda šibenska noć

Piše Šibenski.hr
15. lipnja 2019. - 22:26

 

Ministrica kulture RH, Nina Obuljen Koržinek, prisustvovat će svečanom otvorenju 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Festival djeteta bit će svečano otvoren danas, s početkom u 21 sat, na ljetnoj pozornici, u 'dvorištu' UNESCO-ve katedrale svetog Jakova. Predivnu šibensku noć, uveličat će poljsko kazalište Baj Pomorski iz Toruna s predstavom 'Knjiga o džungli' te, tradicionalno, dječji zbor Zdravo maleni s istoimenom himnom Festivala.

Svečanom otvorenju nazočit će, dakle, ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek, koja će se prigodnim riječima obratiti publici na ljetnoj pozornici i onima pred malim ekranima jer će, i u 59. izdanju, otvorenje Festivala uživo prenositi nacionalna televizija, HRT. Osim ministrice Obuljen Koržinek, prigodnim riječima, sve okupljene pozdravit će i gradonačelnik Šibenika, dr. Željko Burić. Bit će tamo i župan šibensko – kninski, Goran Pauk te brojni drugi uzvanici koji svojim zalaganjem podržavaju realizaciju Međunarodnog dječjeg festivala na radost brojne djece koja će uživati u bogatom programu Festivala te gosti MDF-a poput predstavnika Japana, Italije, Crne Gore te naravno Poljske čije je Veleposlanstvo u Hrvatskoj značanoj doprinijelo ovogodišnjem Festivalu djeteta.

59. MDF održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar – Kitaorović.

Festival će po tradiciji otvorenim proglasiti djeca, a nakon toga, očekuje se glazbeni program na rivi, tradicionalna Šibenska fešta i nezaobilazan vatromet! Svijete, budi dijete!

18. travanj 2024 07:31