StoryEditor
OstaloKreativni likovni natječaj

Mladi čuvari prirode: učenici predmetne nastave sudjeluju u izradi maskote i slogana za predstavljanje Pravilnika o zaštiti i očuvanju NP-a ‘Krka‘

Piše šibenski.hr
15. veljače 2021. - 10:17

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, pod posebnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u školskoj godini 2020./2021. pokreće edukativnu kampanju s ciljem upoznavanja javnosti s odredbama Pravilnika o zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka „Krka“ koji je snažno usmjeren na mehanizme zaštite, očuvanja, unaprjeđenja i korištenja jednog od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova.

„Kampanjom 'Mladi čuvari prirode' želimo ojačati svijest o potrebi očuvanja resursa i bogatstva bioraznolikosti NP 'Krka' te mlađim generacijama ukazati na važnost biljnog i životinjskog svijeta u ekosustavu i prirodne vrijednosti Hrvatske koje želimo sačuvati za buduće naraštaje“, kazala je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica te dodala:

- Imajući na umu važnost očuvanja prirode kao zaloga održive budućnosti, želja nam je učenicima predmetne nastave svih osnovnih škola u Hrvatskoj pružiti mogućnost aktivnog uključivanja u kampanju kroz kreativni likovni nagradni natječaj.

Zadatak je na temelju osam zadanih biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju na području NP „Krka“ osmisliti i nacrtati maskote kampanje te priložiti i prijedlog poruke (slogana) ili izjavu autora/ice zašto je potrebno čuvati prirodu. Učenici predmetne nastave na natječaju sudjeluju putem svojih škola i pod mentorstvom nastavnika koji u ime učenika i razrednog odjeljenja šalje radove.

Radove koji ulaze u uži krug odabrat će stručni žiri, dok će odluku o najboljima u svakoj od osam kategorija donijeti zaljubljenici u prirodu, prijatelji, posjetitelji i pratitelji na društvenim mrežama NP „Krka“. Po odabiru najboljeg rada iz svake kategorije maskote će se prenijeti u digitalni oblik te postati zaštitni znakovi kampanje, dok će poruke i izjave svih finalista postati dio edukativno-promotivnih materijala NP „Krka“.

Biljne i životinjske vrste koje su zadane kao teme natječaja, detaljna pravila sudjelovanja u nagradnom natječaju, kao i odredbe novog Pravilnika o zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka „Krka“ koje su temelj ove kampanje, možete pronaći na mrežnim stranicama: http://np-krka.hr/stranice/kreativni-likovni-natjecaj-mladi-cuvari-prirode/614.html.

Radovi se šalju e-mailom na adresu likovni.natjecaj@npk.hr do 15. ožujka ove godine.

item - id = 1077691
related id = 0 -> 1155643
related id = 1 -> 1152198
17. siječanj 2022 00:15