StoryEditorOCM
OstaloKoncert u rodnom gradu

Maksim Mrvica, šibenski pijanist svjetske slave, nakon pet godina održao koncert na Tvrđavi sv. Mihovila i ponovo oduševio gledatelje

Piše Šibenski.hr
2. srpnja 2023. - 23:07

Pijanist Maksim Mrvica, jedan od najuspješnijih hrvatskih glazbenika u svijetu, nakon pet godina nastupio je u rodnom Šibeniku. Koncert u sklopu velike svjetske turneje The Collection održao se večeras naTvrđavi sv. Mihovila, nakon što je jučer zbog kiše bio odgođen.

Apsolutna svjetska zvijezda, jedan od pionira crossover glazbe, Mrvica je zadnji put na Tvrđavi sv. Mihovila nastupio 2018. godine. Nakon velike turneje po Australiji i Aziji, rasprodanih koncerata u Sydneyu i Melbourneu, Singapuru, Seulu i Šangaju, nastupa u legendarnim dvoranama Hammersmith Apollo u Londonu i Palais des Congres u Parizu te Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Maksim Mrvica 2. srpnja vratio  u rodni Šibenik!

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix

Maksim stiže u sklopu svjetske turneje The Collection kako se zove i njegov zadnji album, zapravo best of izdanje na kojem se nalaze najpopularnije pjesme u njegovoj 20-godišnjoj crossover karijeri pa će tako publika na Mihovilu uživati u njegovim najpopularnijim obradama.

Na pozornicu koja ove sezone slavi jubilarnu desetu koncertnu sezonu, Maksim Mrvica dolazi u pratnji novog benda, uz audio-vizualne efekte posebno osmišljene za ovu turneju, na oduševljenje svoje publike.

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix

Koliko je zanimanje za nastup slavnog pijanista najbolje govori i činjenica da je koncert bio rasprodan vrlo brzo nakon što su ulaznice stavljene u prodaju. U publici je, očekivano, bilo i poznatih imena iz svijeta glazbe, arhitekture i mode... Viđeni su tako pijanist i skladatelj Matej Meštrović, arhitekt Ante Vrban, sin Tončija Huljića, Ivan Huljić... 

Djelić atmosfere s koncerta možete osjetiti i u fotogaleriji našeg reportera Nikše Stipaničeva.

26. travanj 2024 03:06