StoryEditorOCM
OstaloNovi tjedni program

Kuća Arsen u znaku sedme umjetnosti: kreće projekt ‘Glumac ima vremena‘, u kinu filmovi Almodovara, Tanovića, Munghiua...

Piše Šibenski.hr
20. prosinca 2021. - 15:52

Ovotjedni program u Kući umjetnosti Arsen obilježen je sedmom umjetnosti.

Uz program art kina Arsen, od utorka, 21. prosinca u 17 sati kreće i edukativni projekt Glumac ima vremena za Arsena, pod vodstvom Jelene Graovac Lučev i Leona Lučeva.

Uvodna radionica održat će se za sudionike koji su već osigurali svoje mjesto kupnjom kotizacija, ali i sve ostale zainteresirane, s ciljem upoznavanja s projektom i načinom rada. Broj sudionika je ograničen, a radionice se izvode uz poštivanje epidemioloških preporuka. Detalje možete provjeriti ovdje ili se pridružiti na uvodnom predavanju.

ART KINO ARSEN

Uz reprizno prikazivanje filma Zbornica (u 18 sati), u srijedu, 22. prosinca od 20,30 sati na rasporedu art kina Arsen slijedi novi naslov iz programa Češljaonica.

Selektor programa Ante Storić je ovaj mjesec za vas odabrao film Matura scenarista, redatelja i producenta Christiana Munghiua, koji je 2016. godine u Cannesu ovjenčan Zlatnom palmom za režiju. Radnja se odvija unutar tjedan dana oko državne mature u transilvanijskoj provinciji, dajući uvid u fragmente života uglednog sredovječnog liječnika, njegove kćerke maturantice te hrpe drugih likova uronjenih u šibenskoj publici prepoznatljiv svijet korupcije, nepotizma i klijentelizma. Film se svojevremeno okrznuo o rumunjski novi val, a zašto je baš on „pročešljan“ iz povijesti europske kinematografije saznajte iz uvodnog govora samog selektora.

OVOG TJEDNA NASTAVAK FILMSKOG PROGRAMA IZNIMNO U NEDJELJU

S filmovima nastavljamo u nedjelju, 26. prosinca, kada male filmofile na jutarnjoj matineji Bubamarca očekuje animirani film Skockani nindža. Ovaj neobični film za djecu (ali i odrasle) prepun britkog humora u Danskoj je oborio sve rekorde gledanosti i ubrzo postao jedan od najgledanijih animiranih filmova svih vremena. Preporučen je za uzrast od 12 godina naviše, a projekcija započinje u 11 sati.

Program se nastavlja u 18 sati novom komedijom oskarovca Danisa Tanovića, Deset u pola inspiriranu jednim od najkontroverznijih gastronomskih pitanja: gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi u Sarajevu, dok od 20 sati gledamo Paralelne majke Pedra Almodovara, koje mnogi kritičari ocjenjuju njegovim ponajboljim ostvarenjem. Nježna oda majčinstvu, ali i emocionalnim sponama među dvjema ženama koje u bolničkoj sobi iščekuju porod otvorio je službeni program ovogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala, gdje je Almodovarova stalna muza Penélope Cruz nagrađena priznanjem za najbolju glumicu.

Ako ste se pitali kako je nastao video Kuće umjetnosti Arsen, snimljen dronom u samo jednom kadru, odgovor možete naći od danas na službenom YouTube kanalu Arsena, dok detalji o pojedinim programima te kako do ulaznica možete pročitati OVDJE. 

20. travanj 2024 15:58