StoryEditorOCM
OstaloPozlatili se

Kolo osvojilo dvije zlatne plakete na međunarodnom pjevačkom natjecanju u Karlovcu; publiku nisu oduševili samo pjevanjem

Piše Šibenski.hr
14. svibnja 2023. - 11:47

Šibensko pjevačko društvo Kolo pod vodstvom Ive Lise jučer je u Karlovcu nastupilo na 4. međunarodnom natjecanju zborova Aurora cantat i osvojilo dvije zlatne plakete. Kolaši su se ovaj put natjecali u dvjema kategorijama: ženski zbor u mješovitoj kategoriji, a mješoviti u folklornoj.

-U oba sastava i u obje kategorije "Kolo" je osvojilo zlatnu plaketu. Nastavljajući tako niz visokih i vrijednih nagrada, "Kolo" je samo potvrdilo status jednog od najboljih i amaterskih najnagrađivanijih zborova u Hrvatskoj. Odabirom zahtjevnog programa "kolaši" su pokazali koliko se može postići vrijednim radom. Pod vodstvom profesora Ive Lise još jednom su ostvarili visoki rezultat - zadovoljno poručuju iz šibenskog "Kola", dodajući kako su "kolašice" i"kolaši" ponovno dobili komplimente i za lijepe nošnje. 

Natjecanje u Karlovcu organizirano je povodom obilježavanja 165. godišnjice osnutka Prvog hrvatskog pjevačkog društva "Zora iz Karlovca" i održano je uu subotu, 13. svibnja u Gradskom kazalištu "Zorin dom" u Karlovcu. 

Organizatori su Hrvatska udruga zborovođa, Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora i Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac., a "kolaši" ističu kako su na njemu nastupili zahvaljujući podršci Grada Šibenika i Šibensko - kninske županije te za ovu prigodu i Lučke uprave Šibensko - kninske županije. 

 

20. travanj 2024 15:34