StoryEditorOCM
OstaloKoncert pod zvijezdama

Hrvatski gitarski kvartet večeras na Tvrđavi Barone, broj gledatelja ograničen zbog epidemioloških mjera

Piše Šibenski
11. srpnja 2020. - 13:25


 

Akademski gitaristi Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, okupljeni u Hrvatski gitarski kvartet, pred šibenskom će publikom nastupit u subotu, 11. srpnja, od 21, 30 sati na Tvrđavi Barone.

-Svoj prvi zajednički koncert Kvartet je održao 2016. godine, nakon kojeg se predstavio publici u Hrvatskoj i Sloveniji na više koncertnih turneja. Za koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama 2017. godine ovi su renomirani glazbenici nagrađeni nagradom Orlando - poručuju iz šibenske Tvrđave kulutre

Lista nagrada s međunarodnih natjecanja koji su osvajali kao pojedinci je poduža: Zoran Dukić do danas je jedini koji je pobijedio na oba natjecanja Andrés Segovia (u Granadi i u Palmi de Mallorci), a Petrit Çeku je tijekom bogate karijere osvojio je devet prvih nagrada na internacionalnim gitarskim natjecanjima među kojima se izdvajaju Christopher Parkening u Malibuu, Schadt u Allentownu te na talijanska natjecanja Maurizio Biasini u Bologni te Michele Pittaluga u Alessandriji. 
Maroje Brčić nastupao je u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi, a njegov je poticaj bio ključan za stvaranje djela uglednih skladatelja, među ostalim i Nikše Njirića, Ive Josipovića i Berislava Šipuša, dok je Tvrtko Sarić dobitnik je nagrade Porin za autorski nosač zvuka Berislava Šipuša, kao član ansambla za suvremenu glazbu Cantus.

Kvartet će ovog puta šibensku publiku počastiti djelima i obradama najvećih skladatelja - Bacha, Piazzolle, Vivaldija - te velikana poput Georgea Gershwina, garantirajući dobro ugođenu subotnju večer na Tvrđavi Barone.

Ulaz na program slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom, do popunjenosti kapaciteta gledališta, koji je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije.

18. travanj 2024 04:35