StoryEditorOCM
Ostalopripremljena dva programa

HNK u Šibeniku slavi 153. rođendan; Ljubitelji teatra i glazbe doći će na svoje

Piše Šibenski.hr
26. siječnja 2023. - 11:57

Povodom 153. rođendana Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku pripremljena su dva programa za sve ljubitelje teatra i glazbe.

U subotu 28. siječnja u 20 sati, ususret danu kazališta, u foajeu kazališta (Spomen-soba Ive Brešana) održat će se koncert pod nazivom "Tragovima hrvatske glazbene lirike" u izvedbi mezzosopranistice Nere Gojanović i pijanistice Gordane Pavić, koje su se već nebrojeno puta dokazale kao savršen glazbeni par u svakoj prilici. Ulaz na koncert je slobodan, a zbog ograničenog broja sjedala potrebno je preuzeti ulaznice na blagajni kazališta.

Na dan kazališta, u nedjelju 29. siječnja u goste dolazi Teatar Exit sa svojom uspješnicom "Realisti", autora Jure Karasa, a u režiji Matka Raguža. Predstava je na rasporedu u 20 sati, a ulaznice su dostupne online na www.hnksi.hr te na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 12 sati i sat vremena prije izvedbe.

Radnja predstave govori o svijetu koji srlja u propast, a ljudi u šoping-centre. Reality show postaje stvarniji od vijesti. Tražimo poslove tamo gdje ih nema, a samo su smrt i kredit neizbježni. Nepodnošljiva lakoća površnosti dopušta nam misliti da možemo ostvarivati svoje snove bez imalo uloženog truda ili resursa bilo koje vrste. Diskriminacija, predrasude, neprilagođenost, narušeni raznovrsni međuljudski odnosi. Realisti kroz smijeh govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare. Glumačku postavu čine: Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić, Fabijan Komljenović.

19. travanj 2024 05:42